QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči z Plzně dobyli Brdy na kolech. Cyklovýlet se vydařil na výbornou - FOTKY

29.04.2019 13:34

Tentokrát ne cvičení, ale cyklovýlet si užili v Brdech hasiči z Plzně. Do terénu brdských lesů se vydali pod vedením zkušené cykloprůvodkyně...

7
72145368

Na cyklovýlet brdskými lesy se tentokrát vydali hasiči z Plzně. Z počátečního stanoviště v Teslínech vyrazilo do terénu celkem 17 bajkerů, mezi kterými nechyběly ani ženy. Cesta vedla v ostřejším tempu přes jižní Brdy směrem k nepomuckému Nepálu.

"Po krátkém občerstvení jsme se vydali vzhůru k vrcholům, k vyhlídkám v okolí Prahy. Nejprve jsme zamířili na vyhlídku Malý Tok, poté nás čekala Čákova vyhlídka a na závěr vyhlídka z bývalé pozorovatelny na Praze.  Sjezd z Prahy po zanedbané lesní cestě ocenili zejména chlapi, ale ani dámy neztratily úsměv na tvářích," říká cykloprůvodkyně Lenka Boříková.

"Po výživném sjezdu nás čekal výstup k partyzánským pomníkům na Rovinách. U památného dubu jsme jen přibrzdili, čekal nás průjezd okolo detonačních jam nad Padrtí. A poté sjezd k Dolnímu Padrťskému rybníku. Zde jsme se rozdělili – část namířila kolem rybníků k Míšovu a část se jela kochat na Palcíř. Po sjezdu z Palcíře a průjezdu Kolvínem jsme se přesunuli k Hornímu Padrťskému rybníku," pokračuje Lenka Boříková.

Po krátké zastávce na hrázi mezi oběma vodními plochami došlo na trasu k Míšovu, kde na Grilu čekala první skupinka. "Celá akce se velmi vydařila, i počasí se nakonec umoudřilo. S partou hasičů byla radost bajkovat Brdskými lesy, všichni si výlet chválili. Snad se brzy zase uvidíme," dodává cykloprůvodkyně.

FOTO: Lenka Boříková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24