QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejisté Plzně padli s Kladnem v prodloužení

20.11.2022 19:41

V neděli 20. listopadu se v Plzni odehrálo 21. kolo hokejové Tipsport Extraligy. Plzeňští Indiáni prohráli v prodloužení 1:2.

HC Škoda_Kladno

První gól padl v první třetině utkání, a to v početní výhodě Kladna, kdy se do plzeňské branky trefil Adam Kubík. V druhé třetině srovnal skóre utkání plzeňský Petr Zámorský. Diváky ze sedaček zvedla i bitka Bittena s Sotnieksem, kterou ovládl domácí forvard. Třetí třetina nabídla několik zajímavých šancí, gól však nepřinesla. Škodováci tak doma proti Kladnu ztratili body poprvé po devíti zápasech. V prodloužení o výhře Rytířů rozhodl Jakub Klepiš, který trefil opuštěnou branku.

„Z naší strany první třetina hodně špatná, do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Byli jsme všude pozdě, navíc se nám nedařilo vyhrávat osobní souboje. Něco jsme si k tomu řekli v kabině a ve druhé třetině jsme se záhy zlepšili. Vytvořili jsme si tlak, měli jsme šance a nakonec se nám povedlo i srovnat. Za vyrovnaného stavu rozhodují speciální formace, my jsme tam měli dvě přesilové hry, bohužel jsme je ale nevyužili. Utkání spělo k nerozhodnému stavu, samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, ale nepodařilo se. V prodloužení jsme udělali individuální chybu a soupeř ji potrestal,” řekl po utkání Petr Kořínek, trenér HC Škoda Plzeň.

SESTAVY:

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Sedlák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – A. Dvořák.

Rytíři Kladno

Brízgala (Bow) – Kehar, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Filip, Klepiš, Brodecki – Pytlík, Zikmund (A), Melka – Michnáč, Indrák, Beran.

Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) – 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš.

foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24