QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Honma Pilsen Golf Masters přerušila bouřka! V sobotu se dohraje první kolo

09.08.2013 18:29     09.08.2013 21:10

Golf Park Plzeň na Dýšině zasáhla v pátek po poledni bouřka a podle pravidel musel být přerušen Honma Pilsen Golf Masters. Na greenech aktuálně stojí voda. První kolo se dohraje v sobotu, navazovat na něj bude i druhé kolo.

DSC_6015S

Největší golfová událost roku Honma Pilsen Golf Masters série Ladies European Tour, který v pátek odstartoval v Golf Parku Plzeň na Dýšině, přerušila v pátek bouřka. Odehrát se nestihlo ani kompletní první kolo. Každopádně naše největší želízko v ohni, Klára Spilková, a některé ze světových hvězd golfu už mají první kolo za sebou. Pokračovat se bude v sobotu.

První hráčky se na hřiště postavily už v 7 hodin ráno, a tak se stihla odehrát alespoň dopolední část kola. Po poledni už zaúřadovalo počasí a hráčky, které měly nastoupit kolem 13.hodiny už nestihly ani odpálit míček. Prestižní turnaj sledujeme a průběžné výsledky i s prvnímí fotkami z pátečního klání najdetezde.

První kolo se dohraje v sobotu. Navazovat by na něj mělo hned druhé kolo.

"To, co se nestihlo odehrát dnes, odehraje se zítra. Začne se hrát opět v 7 hodin ráno a na řadu přijdou nejdřív hráčky, které v pátek odehrát nestihly," vystvělil press officer turnaje Jiří Nikodým.

"Po dohrání bude následovat přestávka zhruba 30 až 40 minut na úpravu hřiště, než bude odstartováno 2. kolo. Poslední startovací čas 2. kola je 17.10. Bude se hrát, dokud to světelné podmínky umožní. V neděli 11. srpna se začne opět v 7.00 dohrávka 2. kola. V 9.30 odstartuje 3. kolo, opět po trojicích z jamek 1 a 10," informují pořadatelé na stránkách.

Bouřka se naštěstí přehnala beze škod. "Bouřka se přehnala, ale velmi silně pršelo dál, takže na greenech stojí voda. JInak by se po bouřce normálně pokračovalo, ale musí se to vyřešit," dodal Nikodým.

Organizátoři si s tím podle všeho poradí. Těsně před samotným předturnajovým programem, který na Dýšině začínal už v pondělí, se regionem přehnaly silné bouřky a také pořádně zaúřadovaly. Organizátoři museli okamžitě řešit odstraňování následků, včetně popadaných stromů, upevňovat skyboxy a řešit další nápravy škod. Tentokrát se ale bouřka nepřehnala takovou silou a větší problémy nadělal spíš déšť.

FOTO: Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24