QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni porazili Vítkovice! O vítězství v prodloužení rozhodl Petr Zámorský

28.10.2022 20:08

Státní svátek 28. října přinesl do Plzně kromě oslav i napínavé hokejové utkání mezi HC Škoda Plzeň a HC Vítkovice Ridera. O vítězství rozhodlo až prodloužení.

Vítkovice_HC Škoda Plzeň_1022_HC

Do 15. kola Tipsport extraligy vstoupili lépe domácí. Hned v 2. minutě utkání se po skvělé akci Blomstranda a Houdka trefil do sítě Martin Lang a poslal tak Plzeň do vedení 1:0. Vítkovice se do zajímavé situace dostali v přesilovce, Pavlát však střelu bez problému pokryl. Na 2:0 navýšil 8 vteřin před koncem první třetiny Lukáš Kaňák.

Vítkovicím se povedlo snížit stav utkání až ve druhé třetině. Po dorážce se trefil k levé tyčce Petr Fridrich. Tlak před plzeňským brankářem nepolevoval. Do dvou minut bylo vyrovnáno. Willie Raskob z Vítkovic suveréně trefil puk do horního rohu. Hráči tak do třetí třetiny nastupovali za stavu 2:2.

Poslední třetina byla pro diváka atraktivní. Tlak byl na obou stranách znát. Trefil se až plzeňský Sebastián Malát, který zakončil do branky skákavý a sražený puk od Mertla. O čtyři minuty později zajistil srovnání stavu na 3:3 Petr Gewiese z Vítkovic.

O vítězi se tak v základní hrací době nerozhodlo. V prodloužení Indiáni odvolali brankáře a ve čtyřech zatlačili na Vítkovice. O vítězství Plzně se postaral parádní trefou Petr Zámorský.

„Zápas jsme začali aktivně, soupeře jsme napadali, hráli jsme tak, jak jsme si představovali. Ke konci první třetiny jsme dokázali zvýšit na 2:0, celkově první perioda byla slušná. Poté jsme měli ve druhé třetině nějaká oslabení, čímž jsme soupeře dostali na koně. Po kontaktní brance jsme přestali hrát a soupeř nás potrestal. O přestávce jsme nabádali hráče, že se začíná od znova, že to bude o jedné brance, kterou se nám podařilo vstřelit, avšak krátce na to jsme opět inkasovali. Prodloužení je o štěstí. Power play nebyla spontánní, při hře ve třech nemáme dlouhodobě dobrou bilanci,“ komentoval po zápase Petr Kořínek, trenér Škodováků.

STATISTIKY
 
HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Soukup, Suchý, Bitten.

HC Vítkovice Ridera

Stezka (Klimeš) – D. Krenželok, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Šlahař – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Dej (A), Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.

Branky a nahrávky: 2. Lang (Houdek), 20. Kaňák (Blomstrand, Malát), 50. Malát (Mertl, Kaňák), 63. Zámorský (Kodýtek) – 36. Fridrich (Lakatoš, J. Stehlík), 38. Raskob (Dej, Lindberg), 53. Gewiese (Krieger, Bukarts).
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
 
foto HC Škoda Plzeň
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24