Ladies European Tour v Dýšině

11.10.2012 9:08

Turnaj série Ladies European Tour se v roce 2013 bude hrát jako Pilsen Golf Masters na hřišti Golf Park Plzeň Dýšina. 

golf micek

Akce s dotací 250 000 eur se uskuteční v týdnu od 5. do 11. srpna 2013, bezprostředně po Women´s British Open a přímo před Solheim Cupem. "Za dva roky jsme s turnajem na Albatrossu došli na vrchol. Nyní máme před sebou novou výzvu," řekl promotér Robert Klotz z pořadatelské agentury Goram. 

Cílem Pilsen Golf Masters je představení golfu jako hry a zábavy pro nejširší veřejnost a také jako olympijského sportu, zařazeného na program Olympijských her 2016 v Riu de Janeiru. Jediným kritériem pro olympijskou nominaci je totiž světový žebříček, do kterého lze získat body pouze na profesionálních turnajích. A mezi ně právě patří také ten český v rámci Ladies European Tour. "Golf bude mít také svého zástupce v Českém olympijském výboru, jehož oficiální podporu turnaj Pilsen Golf Masters získal," připomněl prezident České golfové federace Jan Jenčovský. 

Ladies European Tour se bude hrát na Dýšině opět na tři kola, s finále po cutu pro 60 nejlepších hráček. Zatím se počítá se systémem pátek až neděle, ale může nastat i varianta čtvrtek až sobota, aby hráčky měly více času k přesunu na Solheim Cup do USA. 

Turnaj bude probíhat v sepětí s městem Plzeň, kde se uskuteční slavností zahájení i koncert v Plzeňském pivovaru. Na hřišti před turnajem proběhne juniorský Pro-Am a při turnaji se také využije zdejší nová juniorská akademie, kde si návštěvníci budou moci golf sami vyzkoušet.

Díky dohodě o dlouhodobé spolupráci mezi Golf Parkem Plzeň a společností Goram bude mít turnaj vynikající zázemí. Kolem greenu osmnácté jamky budou postaveny VIP Skyboxy, u ostrovní jamky číslo jedenáct poplují party lodě a proběhne také gastrofestival zaměřený na místní a bavorské speciality.Diváci budou vstupovat na hřiště tunelem u sedmnácté jamky. Na Dýšinu se dostanou pohodlně speciálními vlaky z Prahy, které budou zastavovat přímo u hřiště a kde bude vstupenka platit jako jízdenka. Bonusem pro hráčky se stane pouhých dvanáct minut jízdy mezi Dýšinou a oficiálními hotely Angelo a Mariott v Plzni.

Turnaj chce být nejen událostí sportovní a společenskou, ale také popularizátorem golfu. Nejen proto se tváří turnaje stala obhájkyně titulu, Angličanka Melissa Reid. Navíc nepůjde pouz o jediný týden golfu. Akci Ladies European Tour bude předcházet série 52 turnajů na deseti českých hřištích pod názvem Pilsen Golf Masters Tour 2013, kde se bude hrát o ceny v celkové hodnotě 3 miliony korun, spojené s hlavním turnajem PGM 2013: VIP vstupy, Pro-Am místa a další. Amatérské a profesionální hráčky se zároveň utkají v kvalifikacích o tři divoké karty do hlavní soutěže Ladies European Tour. Finálové kvalifikace obou sérií se uskuteční 16., respektive 18. července právě na Dýšině. 

"Je to pro Dýšinu velká pocta i příležitost. Myslím, že patříme do top 10 českých hřišť, ale jenom jediné bude hostit Ladies European Tour," řekla manažerka golfového resortu Martina Tvarůžková. Zástupci LET vyjádřili po inspekci na místě spokojenost s podobou i stavem hřiště, na němž se bude hrát z kombinovaných odpališť. "Dýšina byla označena jako velmi zábavné hřiště, na které se hráčky budou těšit," uvedl na závěr Robert Klotz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24