Litičtí pozemní hokejisté deklasovali Kodaň, jedno vítězství je dělí od finále

27.05.2023 17:00

První utkáni evropského poháru Trophy II., třetí nejvyšší soutěže klubového pozemního hokeje, zvládl plzeňský tým s bravurou.

DL030313

 Tým, který od poslední účasti ve stejné soutěži na podzim 2021, doznal šest změn v sestavě a vše z řad hráčů do 19 let, přesto od prvního okamžiku nenechal nikoho na pochybách, kdo bude zápas ovládat. Postupně měnil i skóre zápasu, když se střelecky zapsali především mladí hráči. "Jsme rádi za vítězný vstup do turnaje, ale moc dobře víme, že jsme byli favorité. Zásadní je přístup k zápasu, herní projev, ten byl kromě cca deseti minut po polovině velmi dobrý," komentuje zápas plzeňský kouč Tomáš Levý. "Zítra nás čeká pravděpodobně jiné kafe, turecký tým by měl být agresivní, přímočarý. Ale na zápas se těšíme, toužíme se dostat do finále", doplňuje asistent Jan Dolejš. Litická skupina je tříčlenná, vypadla polská Poznaň, její vojenský tým se kvůli válce na Ukrajině nemohl turnaje zúčastnit. V případě dvou vítězství tak Litice postupují do finále.

V sobotu 27. května čeká Litice turecký tým Gaziantep Polisgücü SK . Se soupeřem na rozhraní Evropy a Asie se ještě nikdy plzeňský tým nepotkal, bude to jistě zajímavé utkání i proto, že jejich řady posilují čtyři hráči z Iránu. "Turecký tým by měl být agresivní, přímočarý. Ale na zápas se těšíme, toužíme se dostat do finále," doplňuje asistent Jan Dolejš.

Litická skupina je tříčlenná, vypadla polská Poznaň, protože se její vojenský tým kvůli válce na Ukrajině nemohl turnaje zúčastnit. V případě dvou vítězství tak Litice postupují do finále.

TJ Litice

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24