Michal Bílek: Takovou druhou půli jsme potřebovali jako sůl

13.10.2022 0:10

Středeční večerní duel mezi FC Viktoria Plzeň a FC Bayern Mnichov skončil po obratu v druhé půli 2:4. Viktoria tak i nadále zůstává v základní skupině Ligy mistrů bez bodu. Naopak Bayern vyhrál čtvrtý zápas v řadě a zaslouženě tak zatím drží první místo tabulky základní skupiny.

2022.10.12-20.58.51-583w

FC Bayern Mnichov si z Plzně odvezl další cenné body do tabulky základní skupiny Ligy mistrů. “Výhra je vždy důležitá, obzvlášť když se jedná o venkovní zápas. Chtěl bych svůj tým pochválit, máme 12 bodů ze 4 zápasů a to dle mého v nejtěžší skupině letošní Ligy mistrů,” komentoval trenér Bayernu Mnichov Julian Nagelsmann. “Ve druhé polovině do toho šla Plzeň naplno, takový obrat se fanouškům musel líbit. Chtěl bych vyzdvihnout Klimenta, který se mi líbil už když hrál v Bundeslize,” dodal Julian Nagelsmann.

Jan Kliment se vrátil po zranění a hned proti Bayernu, kdy v 75. minutě trefil gól a snížil tak stav utkání na 2:4. “Jan Kliment odehrál výborný zápas. Gól, který dal, nebyl z úplně jednoduché pozice. Jsem rád, že je zpět,” komentoval gól trenér Viktorie Michal Bílek. 

Fotbalový tým Bayern Mnichov plzeňský kádr pořádně potrápil. V první polovině utkání prohrávala Viktoria již v 35. minutě o čtyři góly. “Věděli jsme, že tým Bayernu je špičkový. V útočné fázi jsou vynikající, mají rychlé hráče, jejich pohyb nám dělal problémy. Poměrně snadno se k nám dostávali a dávali branky. První půle, dostali jsme čtyři góly, to bylo nepříjemné. Cením si toho, že se tým nepoložil a odehrál dobře druhou polovinu utkání, která byla důležitá,” popsal utkání Michal Bílek a dodal: “Aktivita v druhé půli byla příkladná, mám z toho radost. Takovou druhou půli jsme potřebovali jako sůl, abychom si trochu zvedli sebevědomí do dalších zápasů.”

Plzeňský tým se potýka se zraněnými hráči. Další, tentokrát ligové utkání čeká na Viktorii v Jablonci 16. října. “Vypadá to, že nám odpadávají obránci. Radim Řezník je mimo, Milan Havel i Václav Jemelka mají zdravotní problémy. Nabízí se hra na tři obránce. S Jabloncem hrajeme v neděli, máme dost času vše promyslet a najít sestavu, která utkání zvládne,” komentoval Michal Bílek.

foto ilustrační Hynek Sladký

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24