Na Klatovsku burácely motory! Rallye Klatovy ovládl Plzeňan Pech

23.04.2023 18:07

Klatovsko má za sebou automobilový víkend, klatovskou rallye vyhrál Plzeňan Václav Pech. Odolal náporu svého největšího soupeře Kopeckého, který skončil na druhé pozici.

Rallye Klatovy (9)
Rallye Klatovy (9)Rallye Klatovy (1)Rallye Klatovy (2)Rallye Klatovy (4)Rallye Klatovy (10)Rallye Klatovy (11)rallye Kaltovy RZ MlázovskáRallye Klatovy (3)

Letošní Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy se vrátily do tradičního dubnového termínu, závody proběhly od pátku 21. do neděle 23. dubna. Historic Vltava Rallye má za sebou už 31. ročník, Rallye Šumava Klatovy dokonce 57. ročník. Poprvé se tato rallye jela v roce 1964 a patří mezi nejstarší v Čechách.

Na startu obou závodů nechyběly favorizované posádky. Historická rallye měla své vítěze už v sobotu, Rallye Šumava Klatovy se konala až do neděle.

Závod začal v pátek oblíbeným Klatovským okruhem Činov, v sobotu se jelo 7 rychlostních zkoušek u Svaté Kateřiny a Hartmanic, v neděli se pak závod přesunul do okolí Mokrosuk a Sobětic.

Pro vítězství si nakonec dojela posádka Václav Pech – Petr Uhel, která považuje klatovskou rallye za svoji domácí soutěž. Vedení se ujal Václav Pech už v pátek, v závodu ale nebylo o drama nouze. V sobotu se do čela po třetí erzetě dostal největší Pechův konkurent Kopecký, který si nakonec s Janem Hlouškem dojel pro druhé místo. Třetí místo obsadil Stříteský s Hovorkou.

31. Historic Vltava Rallye nakonec ovládla maďarská posádka Érdi a Kérek s Fordem Sierra RS Cosworth. Favorit Ital ´Zippo´ se spolujezdcem Arenou musel odstoupit kvůli defektu, před cílem druhého testu je zradil motor vozu Audi Quattro. Druhá mezi historiky skončila smíšená italská posádka ´Lucky´ – Fabrizia Pons s Lancií Delta HF Integrale, třetí Wagner – Zaunerová s Porsche 911 SC.

foto: fcb PAMK, město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24