Na olympiádu do Ria míří i sportovci z Plzeňska

17.07.2016 9:11

Mezi nominovanými sportovci na olympiádu do Ria jsou i sportovci z Plzně a kraje. Obhajovat olympijskou medaili bude např. plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková.

Andrea Hlaváčková (17)

Do Ria zamíří hned dvě tenistky, které se narodily v Plzni. Obě jsou odchovankyně plzeňské Slavie. Andrea Hlaváčková už jednu medaili z olympiády má. Před čtyřmi lety přivezla z Londýna stříbrnou medaili z deblu, kterou vybojovala s Lucií Hradeckou. S tou se na čas potom rozešla, nakonec se daly holky ale znovu dohromady. Teď znovu patří k nejleším deblovým párům světa. Aktuálně je Hradecká na 9. místě žebříčku v deblu, Hlaváčková na 10. místě.

Do Ria zamíří i další Plzeňačka. Barbora Strýcová ale bude bjovat v singlu. Aktuálně je v singlu na 22. místě ve světovém  žebříčku.

Bojovat v Riu budou i další sportovci z regionu. Například další plzeňská rodačka tyčkařka Jiřina Ptáčníková, rodák z Klatov oštěpař Petr Frydrych, cyklista Ondřej Cink narozený v Rokycanech nebo Zdeněk Štybar narozený v Plané, jehož domovem bylo západočeské Stříbro. 

foto: QAP.CZ Andrea Hlaváčková se stříbrnou medailí z Londýna

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24