QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstek Zarzycký: Podpora mladých talentů mi dělá radost

23.04.2020 11:17

Atletická akademie při AK Škoda Plzeň získá od města podporu ve výši jeden milion korun. Během podpisu smlouvy zástupci klubu oznámili nový termín letošního mistrovství republiky mužů a žen.

1

Atletická akademie při AK Škoda Plzeň je od letošního roku součástí úspěšného modelu, v jehož rámci funguje v západočeské metropoli několik dalších sportovních akademií pro talentovanou mládež.

Podepsáním memoranda o spolupráci ve čtvrtek 23. dubna zároveň odstartoval nový projekt Českého atletického svazu, plzeňská atletická akademie se do něj zapojila jako úplně první v celé republice. Město Plzeň poskytne akademii pro tento rok provozní dotaci jeden milion korun. Slavnostního podpisu se na radnici zúčastnili za atletickou akademii předseda klubu Miloslav Plašil a místopředseda Pavel Kovalský.

"Mrzí mě, že slavnostní podpis probíhá v nepříliš optimálním stavu. O to více, že se v Plzni mělo uskutečnit v červnu Mistrovství České republiky mužů a žen, nicméně jsem velmi rád, že mohu pogratulovat nejúspěšnějšímu klubu v republice k výsledkům za loňskou sezonu,“ sdělil první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Při podpisu smlouvy uvedli zástupci klubu, že zmiňovaný šampionát je přeložen na 8. a 9. srpna a Plzeňané tak o tento vrcholný atletický meeting nepřijdou. "Doufám, že mistrovství republiky se uskuteční za plného obsazení tedy včetně diváků, neboť se jej zúčastní nejlepší atleti z celé České republiky včetně našich špičkových reprezentantů. Chtěl bych poděkovat městu, kraji i všem sponzorům za podporu a všechny v srpnu srdečně zvu,“ sdělil Miloslav Plašil.

Atletická akademie připravuje na 400 sportovců z řad dětí a mládeže, její součástí je 25 trenérů a 40 reprezentantů ve věku mezi 16 a 26 lety. Klub působí v městském sportovním areálu, kde letos Plzeň investuje do výstavby nové rozcvičovny a zázemí klubu.

Více o podpoře sportovních akademiích v Plzni jsme psali zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24