QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má v Číně své olympioniky v hokejovém týmu i mezi lyžaři

03.02.2022 12:06

Nejen všem českým sportovcům, ale i přímo několika plzeňským talentům mohou fandit Plzeňané během zimní olympiády v Číně. Ta začíná v pátek, Plzeň má své olympioniky v hokejovém týmu i mezi lyžaři.

Olymp_hry_foto Pixabay

Plzeňané mohou na olympiádě v čínském Pekingu fandit například hokejistům i lyžařům. Ze současného týmu HC Škoda Plzeň jsou v hokejovým týmu obránce Peter Čerešňák a útočník Martins Dzierkals z Lotyšska. Z bývalých hráčů HC Škoda Plzeň se účastní olympiády obránci Jakub Jeřábek, David Sklenička, Vojtěch Mozík a útočník Jan Kovář. Do prvního zápasu proti Dánsku nastoupí hokejisté ve středu 9. února ve 14:10 hodin středoevropského času.

Barvy města bude hájit také Luděk Šeller (běh na lyžích) z plzeňského klubu Sport club Plzeň. Rodáka z Chodova u Domažlic je možné sledovat v neděli 6. února ve biatlonu. Přenos začne v 8 hodin ráno středoevropského času. Další zástupkyní je Tereza Nová, mladá lyžařka, která žije v Plzni. Členka Sportovního Clubu Černý v Číně pojede sjezd, superobří slalom a kombinaci.

Letošní zimní olympijské hry přivítají 2892 sportovců v 15 sportech, v nichž se rozdá 109 medailových sad. Česká účast čítá 114 sportovců.

Ohlédnutí za olympiádou v Pekingu pak v létě v Plzni nabídne oblíbená Sportmanie Plzeň 2022. Šestkrát se stal centrem plzeňského sportu park za OC Plzeň Plaza. První ročník se konal v roce 2016 jako olympijský park, kdy v Rio de Janeiru bojovali sportovci na letních olympijských hrách. „Loňský ročník Sportmanie Plzeň i přes počasí, které nám příliš nepřálo, přilákal na sportoviště více než 36 tisíc lidí. Celkem jsme rozdali dětem na 10 tisíc medailí. Věřím, že i letošní ročník bude minimálně tak úspěšný,“ říká  první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký, do jehož gesce patří oblast sportu.

„Termín Sportmanie Plzeň 2022 je již znám, uskuteční se od 20. do 28. srpna. A kde se bude konat, odtajníme v březnu. Při srpnové Sportmanii Plzeň se ještě ohlédneme za právě probíhající zimní olympiádou. Plánujeme autogramiády, jak s plzeňskými účastníky, tak s medailisty. Zároveň si občané budou moci vyzkoušet i atraktivní zimní sporty. Po loňském úspěchu se pokusíme opět vytvořit i pravou zimní atmosféru se sněhem uprostřed léta,“ oznámil Roman Zarzycký. Za město Plzeň současně popřál všem českým sportovcům úspěšné zimní olympijské hry.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24