Plzeň zná vítěze Sportovních her mateřských škol

09.06.2020 11:16

I když 15. ročník největší plzeňské sportovní akce pro předškoláky výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, pořadatelé sestavili výsledky na základě výkonů v kvalifikacích.

1

Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 42 mateřských škol, z toho 41 v kvalifikačních kolech. V mateřince v Křimicích děti změřily síly v náhradním termínu zrušeného finále (více jsme psali zde). Ostatní školky z malých plzeňských obvodů možnost dotestování v náhradním termínu nevyužily.

"Sportovní hry mateřských škol znovu rozpohybovaly na tisíc plzeňských předškoláků,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký. "Jsem hrozně rád, že se akci podařilo vyhodnotit i v tomto nelehkém období. Vítězům gratuluji a před nejlepšími individuálními výkony smekám. Pohyb u našich dětí je elementární věc a město Plzeň se tomuto snaží vytvořit ty nejlepší podmínky,“ dodal Roman Zarzycký.

Výsledky sportovních her:

1. Sedmička, 7. Mateřská škola Plzeň
2. 64. MŠ Plzeň
3. Cvrčci, 5. MŠ Plzeň
4. 63. MŠ Plzeň
5. 54. MŠ Plzeň
6. Lochneska, 78. MŠ Plzeň
7. Sluníčka, 91. MŠ Plzeň
8. Sovičky, 7. ZŠ a MŠ Plzeň
9. Kosíci, 87. MŠ Plzeň
10. Veverky, 23. MŠ Plzeň

Nejlepší individuální výkony

Dívky:

hod: Leontýna Šťastná (5. MŠ): 11 m
skok: Sára Švajnerová (7. MŠ): 150 cm
překážka: Tereza Noháčková (60. MŠ): 13,67 s
běh: Tereza Noháčková (60. MŠ): 9,50 s

Chlapci:

hod: Ondřej Hejplík (38. MŠ): 13,9m
skok: Daniel Valenta (5. MŠ) a Tomáš Krupař (33. MŠ): 155cm
překážka: Dominik Zlámala (23. MŠ): 13,6s
běh: Jakub Matějček (78. MŠ): 9,42s

Akci pořádá město Plzeň a realizuje ji obecně prospěšná společnost Pohyb a zdraví. Příští týden organizátoři doručí deseti nejlepším školkám věcné ceny, vítěze individuálních kategorií pozvou v doprovodu rodičů pozváni na plzeňskou radnici. Všichni ocenění obdrží sportovní vybavení a materiál. "Je mi velmi líto, že velké květnové finále Sportovních her jsme museli z důvodu pandemie koronaviru zrušit. Touto akcí si děti vytváří vztah k pohybu hravou formou a především jsem ráda, že děti předškolního věku mají možnost se zúčastnit svojí první velké soutěže,“ zhodnotila akci radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Kvůli zrušenému finále letos organizátoři neudělili titul Předškolák města Plzně v běhu na 400m.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24