QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Lhota má novou sokolovnu - FOTO

07.09.2020 13:30

Desátý plzeňský městský obvod Lhota slavnostně otevřel v neděli 6. září novou sokolovnu. Město Plzeň ji postavilo na místě zcela nevyhovující klubovny u fotbalového hřiště v ulici Kolem Zahrad.

9
IMG_3641IMG_3642IMG_3646IMG_3644IMG_3650IMG_3651IMG_3654IMG_3652IMG_3655IMG_3656IMG_3658IMG_3657IMG_3661IMG_3660IMG_3665Lhota 1Lhota 4Lhota 5IMG_3662Lhota 8Lhota 9Lhota 21

Nová budova nalezne využití nejen u fotbalistů místního TJ Sokol Lhota, ale stane se jediným místem ve Lhotě, kde se budou moci občané potkávat a pořádat zde akce. Po slavnostním otevření odehrála stará garda Viktoria Plzeň fotbalové utkání s TJ Sokol Lhota.

Našemu rozlohou nejmenšímu městskému obvodu doposud chybělo místo, kde by se místní občané mohli potkávat a pořádat zde své akce. Stavbou sokolovny město chybějící infrastrukturu obvodu vynahradilo a věřím, že se do budoucna stane centrem pro místní občany, kteří se zde budou společně scházet i sportovat," řekl primátor města Martin Baxa.

Stavba sokolovna zahranuje dvě etapy. "Stavbu sokolovny jsme rozdělili na dvě části. První část jsme dostavili na jaře letošního roku a zkolaudovali v dubnu. Celkové náklady činí 22 milionů korun bez DPH. Letos v srpnu proběhla soutěž na druhou etapu, tedy na výstavbu multifunkčního cvičebního sálu. Na začátku září podepíšeme smlouvu a v polovině září zahájíme stavbu. Náklady na druhou etapu jsou ve výši 20 milionů korun bez DPH, doba výstavby bude jeden rok," vysvětlil technický náměstek Pavel Šindelář, do jehož gesce spadá magistrátní odbor investic, který stavbu realizoval.

Lhota 5Nová sokolovna našemu společenskému životu ve Lhotě velmi pomůže. "Do současnosti nemáme prostory, kde bychom mohli pro naše občany pořádat akce a setkání. Nyní je pořádáme pouze v zasedací místnosti v budově úřadu městského obvodu nebo jsme nuceni je pořádat mimo náš obvod. Na stavbě sokolovny se bude náš obvod podílet částkou šesti milionů korun," řekla starostka obvodu Zdeňka Hončarová.

V druhé etapě stavby dojde k realizaci multifunkčního cvičebního sálu, jehož součástí budou dva sklady určené pro cvičební pomůcky a nábytek. Nad sklady bude umístěna otevřená galerie. Budova sálu bude provozně po realizaci propojena s předchozí etapou.

Foto: Qap.cz, Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24