QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské umělecké plavání slaví úspěch. Plavkyně mají stříbro z prestižního závodu

08.12.2022 12:29

Plzeňské plavkyně přivezly stříbro ze soutěže uměleckého plavání "Vánoční cena Prahy 2022", která se konala od 2 do 4. prosince v Praze. Závodnice uspěly mezi obrovskou mezinárodní konkurencí. 

kombo druhe
tymkombo druhestupne vytezu

 "Vánoční cena Prahy 2022" je pro české plavkyně nejprestižnější závod. Uspět musí i na mezinárodním poli, do Prahy opět přijela celá řada kvalitních zahraničních klubů.

Celkem v Praze závodilo 32 klubů z 11 států, starovní pole bylo velmi nabité. Děvčata si nejdříve musela vyplavat co nejlepší hodnocení v závodě povinných figur a následně startovaly v týmové i kombinované sestavě. Následovaly sólové a párové sestavy.

"Naše děvčata z PK Slávia VŠ Plzeň vstoupila do závodů skvěle. Největší úspěch zaznamenala naše reprezentantka Dorotea Havlová ze SG Plzeň, která v této soutěži povinných figur obsadila krásné 18. místo ze 187 závodnic. Z českých závodnic obsadila 1. místo se ziskem 68,6886 bodů a vyplavanou 1. výkonnostní třídou," uvedla podrobnosti Jitka Šimsová, trenérka synchronizovaného plavání v Plzni.

Největším úspěchem plzeňských děvčat byla kombinovaná sestava, tady dívky z Plzně braly stříbro. "Z českých klubů jsme se umístili na 1. místě," dodává trenérka.

Složení: DYMÁKOVÁ Karolína, HAVLOVÁ Dorotea, HLADÍKOVÁ Anna, LOULOVÁ Sofie, ŠIMANOVSKÁ Nikol, STRÁSKÁ Petra, RANDOVÁ Emma, SHPENYK Ivanna, KINDELMANNOVÁ Nela, PALKOSKOVÁ Monika, náhradnice CHALOUPKOVÁ Petra

Plzeňské plavkyně obsadily celkové šesté místo v týmové sestavě, za sebou nechaly všechny české kluby.

Týmová sestava složení: HAVLOVÁ Dorothea, HLADÍKOVÁ Anna, CHALOUPKOVÁ Petra, LOULOVÁ Sofie, RANDOVÁ Emma, SHPENYK Ivanna, KINDELMANNOVÁ Nela, PALKOSKOVÁ Monika, náhradnice: ŠIMANOVSKÁ Nikol, STRÁSKÁ Petra

Párová sestava obsadila v celkovém pořadí 13. místo ze 33. sestav (v Česku 3. místo). Ve složení Dorotea Havlová a Sofie Loulová s náhradnicí Monikou Palkoskovou.

Sólová sestava Dorotky Havlové obsadila v celkovém pořadí 12. místo z 25 sestav (v Česku 2. místo).

Sólová sestava Sofie Loulové obsadila v celkovém pořadí 17. místo z 25 sestav (v Česku 6. místo)

"Byl to velice náročný víkend jak fyzicky tak psychicky, ale výsledek stál za tu dřinu. Největší díky patří jejich trenérce Hance Vladykové, která tyto děvčata připravuje a jak já s úsměvem říkám, téměř na bazénu bydlí," říká Jitka Šimsová a dodává: "Náš sport je velice náročný na přípravu, takže trávíme mnoho hodin v bazénu, tělocvičně i mimo ni skládáním a počítáním sestav. Avšak výsledek a obdiv co vše je možné vykouzlit na hladině i pod ní je nádherný."

foto: PK Slávia VŠ Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24