QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský rodák Radek Šlouf vybojoval na olympiádě bronz - FOTO

05.08.2021 9:31     05.08.2021 10:37

Radek Šlouf zíkal ve čtvrtek 5. srpna na olympiádě v Tokiu bronzovou medaili. Úspěchu dosáhl v rychlostní kanoistice na trati 1000 metrů v deblkajaku s Josefem Dostálem.

1
121

„Radek Šlouf začal v osmi letech v Plzni s kajakem v loděnici TJ Prazdroj pod vedením trenéra Karla Kožíška staršího,“ připomněl primátor města Plzně Martin Baxa. „Samozřejmě, že moc gratulujeme a těšíme se na jeho setkání s Plzeňany. Pozvali jsme totiž Radka Šloufa na Sportmanii Plzeň a doufáme, že olympijský medailista některý den přijede, aby se s fanoušky setkal. Sportmanie se koná v prostoru za OC Plzeň Plaza od 21. do 29. srpna,“ uvedl primátor.

Radek Šlouf společně s Josefem Dostálem poprvé závodili před dvěma lety a hned jejich první závod se jim povedl na výbornou. V silné konkurenci si tehdy zajistili letenku do Tokia. Že budou sehraná dvojka, potvrdili na Světovém poháru v maďarském Szegedu, kde skončili na kilometrové trati těsně druzí za maďarskou posádkou.

Josef Dostál, současná česká jednička v rychlostní kanoistice, jenž je mistrem světa a vlastníkem několika medailí z předchozích olympiád, hovoří o svém parťákovi pochvalně jako o Plzeňském expresu.

 

Foto: Český olympijský tým

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24