QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Pomůžeme znovu sportovním organizacím," říká náměstek Zarzycký

25.01.2021 15:54

Plzeň významně pomůže sportovním organizacím působícím na území města. QAPu to potvrdil náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. Čtěte podrobnosti.

CG0A0647

S dopady koronavirové pandemie se potýkají i sportovní organizace a provozovatelé sportovišť. V Plzni jim má opět pomoci město. Dotace dostanou za období říjen - prosinec loňského roku.

Rada města schválila vyhlášení mimořádného dotačního programu – Podpora sportovních organizací provozujících sportovní činnost na území města Plzně v souvislosti s pandemií koronaviru na období říjen až prosinec 2020.
 
„Jsem velmi rád, za významnou podporu sportovním organizacím za druhou vlnu pandemie koronaviru, kdy jsme na tento dotační titul předjednali alokaci finančních prostředků ve výši osmi milionů korun. Žádosti bude přijímat magistrátní odbor sportu od 10. do 17. března. Více informací naleznou sportovní organizace na úřední desce města a na městském sportovním portálu po schválení finanční alokace Zastupitelstvem města Plzně, tedy po 8. únoru,“
vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.
 
Rada města Plzně schválila dotační titul jak pro neziskové sportovní organizace, tak pro podnikající právnické osoby v oblasti sportu. „Kompenzace je určena výhradně na časově omezené období říjen až prosinec 2020, a to do výše 250 tisíc korun,“ připomněl první náměstek Roman Zarzycký.

Co bude město hradit? „Uznatelnými náklady jsou vrácené členské příspěvky za září 2020 až únor 2021, respektive 50 % celkové částky, která odpovídá vymezenému období. Dále uhrazené nájemné třetím osobám v době, kdy nemohla probíhat sportovní činnost daných organizací. Posledním pilířem podpory jsou kompenzace provozních nákladů vlastníků a správců sportovišť. U nájemného je možno hradit pouze 50 % celkových nákladů, a to s ohledem na vypsání vládní pomoci COVID – Nájemné III, kde je uznatelných zbylých 50 %,“ popsal vedoucí magistrátního odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.

ilustrační foto
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24