QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokej: Litice přívítaly Indonésii

20.01.2023 15:16

Zpetření pro litický klub byly zápasy s Indonésií. Opět po třech letech do Plzně zamířily národní týmy Indonésie, které v Česku získávají cenné zkušenosti z halového hokeje, zimní variantě olympijského pozemního hokeje.

ženy společná (2)
ženy společná (2)muži společnámuži společnámuži společná

Výborné zpestření to bylo pro litický klub, který si mohl osahat jiný a to velmi technický styl halového hokeje a prověřit svoje schopnosti před finálovými duely v českých soutěžích.

Litičtí muži sehrají semifinále nejvyšší soutěže v neděli 29. ledna proti týmu z Rakovníka, litické ženy nyní v sobotu budou dělat vše proto, aby své mužské kolegy následovaly. Čekají je týmy Hradce a Hostivaře a jistotou do play off jsou dvě vítězství. O týden později budou hrát svoje semifinále proti Mnichovicím litičtí dorostenci, děvčata již mají cestu mezi nejlepší čtyři zavřenu.

A tady je ohlédnutí za zápasy s Indonésií.

Dorostenky Litic – Indonésie 0:2 (0:1)

Sestava: Linková, Kožíšková, Duchková J., Daňsová K., Augustinová, Lhotáková, Rutová, Tušlová, Vyletová, Bartoňová S., Šrachtová, Brejchová

Utkání komentuje kouč dorostenek Adam Uhlíř: "Velice zajímavé utkání pro naše dorostenky doplněné staršími žákyněmi plus třemi zkušenými ženami. Kvalita byla jistě na straně soupeře, který dominoval precizní obranou, především s velmi kvalitní individuální obranou. Těžko jsme se dostávaly do útočného kruhu, pokud už se nějaká šance vyskytla, brankářka ji zvládla vyřešit. Nás v brance opět podržela skvěle chytající Anička. Nutno holky pochválit za bojovný výkon a udržení vysokého tempa po celý zápas".

Ženy Litic – Indonésie 2:2 (0:1)

Góly: Průchová, Kožíšková

Sestava: Morová, Kožíšková, Duchková J., Jelenová, Bystřická, Dolívková, Průchová, Tušlová, Vyletová, Keberdlová, Cislerová

Komentář trenéra Lukáše Nocara: "Kvalitní soupeř s odlišným způsobem bránění, než jsme zvyklí z naší ligy. První polovinu jsme hledaly recept na prolomení jejich obrany, postupem času si holky vyzkoušely určité útočné variace k jejímu prolomení. Remíza je spravedlivým výsledkem. Holkám chybí větší drzost v postupném útoku a lepší řešení brejkových situací".

Muži Litic - Indonésie 7:6 (3:3)

Góly: Uhlíř 3, Homolka 2, Levý a Bystřický

Sestava: Bílek M, Červený, Svoboda M, Šesták K, Hes, Bystřický, Uhlíř, Levý Š, Homolka J, Gerlický E, Batík

Několik slov o utkání přidal kouč Ladislav Čech: "Zajimavá konfrontace proti výběru z hokejově exotické země. Soupeře charakterizoval velmi rychlý a běhavý hokej, avšak gólově jsme na něj vyzráli. Zvítězila asi naše větší zkušenost z halového hokeje, možná i trochu tvrdší přístup".

foto: Pozemní hokej Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24