QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokej: Muži Litic se opět vyhoupli do čela tabulky

02.10.2022 13:09

5. kolo nejvyšší soutěže pozemních hokejistů
Extraliga pozemní hokej Plzeň Litice - President Praha 7:1 (4:1)
Góly: Adam Uhlíř 2, Jakub Koryťák 2, Eduard Gerlický, Max Batík a Ondřej Hes

pozemni hokej litice

Jediný tým, který dokázal v této sezóně získat skalp lídra soutěže pražské Slavie, se představil v sobotu Plzni. Začal sympaticky, vytaženou defenzívou a s chutí dobýt litické území.

Domácím trvalo prvních deset minut ke srovnání svého výkonu, nalezení skulin v presidentské zónové obraně, aby Gerlickým z trestného rohu šli do vedení. Získávali pomalu větší územní tlak, z čehož pramenil další gól ze standartní situace z hokejky Koryťáka a ještě jeden z dorážky Batíka.

Těsně před poločasem dokázal soupeř korigovat z jednoduchého brejku, aby vzápětí domácí kapitán Uhlíř přímočarou individuální akcí těsně přes písknutím zvýšil opět na rozdíl tří gólů. Vzal míček na půlce hřiště, rychlým úprkem obešel soupeřovu obranu a před brankářem Presidentů Lomským dokázal udělat kličku do hřiště a přehodit jej.

"Věděli jsme, že President má po delší době zlepšující výkony a mladý tým, který roste a to potvrdil v zápase proti pražské Slavii, kterou dokázal porazit. Zápas jsme měli od začátku v našich rukách, udávali jsme tempo hry, soupeř vždy jen ojediněle zahrozil. Zápas navíc ovlivnila ne moc častá červená karta na konci třetí čtvrtiny. Postupem času jsme přidávali další a další branky, mně se povedlo vstřelit dvě, kdy při první jsem si při únikové situaci narazil s Ondrou Sochorem, převzal jsem si míček na útočné polovině, natlačil jsem se před obránce a brankáře, kterého jsem následně přehodil. Při druhé brance jsem obdržel nahrávku do kruhu, gólman proti mně vyběhl, tak jsem ho jednoduše přehodil," popisuje zápas a svoje dvě branky Adam Uhlíř.

Ta druhá branka přišla chvilku po poločase, s chutí hrající kapitán Litic nedal podruhé Lomskému šanci. Zápas se již dohrával ze strany Litic v poklidu herním, ale v neklidu na trestné lavici. Dva neuznané góly ze strany rozhodčích poslali horkokrevného Sochora a následně Gerlického na trestnou lavici na pět minut za žluté karty, což přeneslo hru na chvíli do středu pole. Obraz hry v režii Litic přinesla opět poslední čtvrtina, domácí přidali další dvě branky z hokejek Koryťáka a Hese.

Další utkání:

sobota 8.10. - Plzeň Litice - Praga Praha muži 15:00

sobota 8.10. - Plzeň Litice - Praga Praha ženy 17:00

Fotografie : Archiv Litice Adam Uhlíř

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24