Primátor ocení nejlepší mladé sportovce

11.03.2010 6:58

Nejlepší sportující mladší a starší žáky i dorostence ocení ve čtvrtek 11. března na radnici plzeňský primátor Pavel Rödl. Akce Sportovec roku Města Plzně 2009 začíná v 16 hodin.

radnice plzen_foto QAP

Vyhlášení nejlepších sportovců se zúčastní významné osobnosti sportovního života. Pozvání přijali například František Berka a Pavel Zeman ze Správní rady Nadace sportující mládeže, Jan Kůrka, vítěz OH v Mexiku 1968 ve sportovní střelbě, Martin Straka, vítěz OH 1998 v Naganu v ledním hokeji, Emil Kristek, ředitel HC Plzeň 1929 a další. Nad vyhlášením prestižní ankety Sportovec roku převzal už tradičně záštitu plzeňský primátor.

Ten také ve čtvrtek půl hodiny před začátkem akce přivítá pozvané VIP hosty v primátorském salonku. Mladí sportovci se pak sejdou v obřadní síni radnice. "Cílem vyhlášení je ocenit mladé sportovce a poděkovat jim za vzornou reprezentaci města v rámci České republiky i zahraničí. Je to také příležitost, jak je motivovat do další činnosti a seznámit s jejich úspěchy širokou veřejnost," uvedla mluvčí Kanceláře primátora Edita Vighová s tím, že na vyhlášení ankety navazuje 22. března výstava v mázhauzu radnice, na níž se návštěvníci seznámí s profily všech nominovaných mladých sportovců. K vidění bude do 2. dubna.

Mezi oceněnými se v minulosti objevila jména řady sportovců, kteří později v seniorských kategoriích dosáhli významných úspěchů nejen v rámci České republiky, ale i na mistrovství Evropy, mistrovství světa a olympijských hrách. "Byli to například naše sportovní střelkyně Kateřina Emmons, která získala zlato na olympiádě i na mistrovství světa a Evropy, nebo moderní pětibojař Michal Michalík, který je mnohonásobný medailista z mistrovství světa i Evropy juniorů, bronzový z mistrovství světa a šestý na olympiádě," poznamenala Vighová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24