QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Registrace na Půlmaraton Plzeňského kraje jsou spuštěny!

05.12.2022 14:45

Tradiční Půlmaraton Plzeňského kraje proběhne v dubnu 2023. Fanoušci běhu se už nyní mohou registrovat do závodu.

půlmaraton ilustračka

8. ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje odstartuje 22. dubna 2023 v plzeňském Škodalandu. Už nyní jsou spuštěné registrace. Během prosince dokonce za výhodnější ceny. „Až do silvestra zaplatí závodníci za jednu registraci na půlmaraton čtyři sta korun, kratší tratě jsou za 300 korun. Od ledna se ceny navýší, u půlmaratonu na 500 korun, u ostatních tratí na 350 korun,“ upozornila za organizační tým Helena Kapicová.

Přihlásit se můžete zde. „V registračním formuláři je možné přiobjednat dámské či pánské sportovní památeční triko Sweep z funkčního a moderního materiálu Cool Plus a nově také limitovanou edici běžecké čelenky,“ řekla Helena Kapicová.

Váháte, zda se zúčastnit? Přihlášky se uzavírají dva dny před startem závodu 20. dubna, ale přihlásit se pak ještě bude možné i přímo na místě.

Půlmaraton Plzeňského kraje se poběží na certifikované trati vedoucí z plzeňského Škodalandu přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k Borské přehradě. Jeho součástí budou i další sportovní aktivity včetně oblíbených dětských závodů.Právě závody pro nejmenší sportovce patří mezi nejnapínavější a zažijete zde úžasnou atmosféru plnou radosti, ale i slz. Tedy emocí, které jsou nedílnou součástí každého sportovního zápolení,“ podotkla Kapicová, když připomněla, že pro děti jsou připraveny tratě od sta do osmi set metrů.

Na programu jsou mimo půlmaratonu a dětských běhů ještě zmíněné běžecké distance na deset a pět kilometrů, nebo týmový běh. „Nejlepší běžec Plzeňského kraje, tedy účastník s trvalým pobytem v našem kraji navíc běží o finanční odměnu. Jsem si jistá, že motivace pro první tři absolutní vítěze z mužů a první tři absolutní vítězky z žen na půlmaratonu je opravdu motivující,“ nabádá k tréninku a aktivní účasti Helena Kapicová.

Foto Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24