QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škoda veze z ledu Mountfieldu tři body

26.11.2022 6:00

Hradec Králové v týdnu přešel přes švédského mistra do čtvrtfinále Ligy mistrů.Touha vrátit Mountfieldu porážku z domácího prostředí hráče motivovala, a tak indiáni zabojovali, věřili si a to se jim vyplatilo.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Branky a nahrávky: 46. Kev. Klíma (Jergl) – 17. Schleiss (Kodýtek), 33. Suchý (Kodýtek, Hrabík), 37. Houdek (Suchý, Malát), 53. Rekonen (Kodýtek, Holešinský).

Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:4.

Rozjezd utkání byl rychlejší pro domácí Hradec, kteří na Plzeň vyvíjeli velký nápor. I přesto se jako první prosadili hosté, když si Jan Schleiss popojel na pravý kruh a rychlým švihem prostřelil domácího brankáře.

V druhé třetině už ale Plzeň přebrala kontrolu nad hrou. „Utkání bych rozdělil na dvě poloviny. První třetina byla z naší strany špatná, přestože jsme vstřelili branku, ale neměli jsme skoro žádné střely. Hradec má velmi dobré mužstvo a tlačil nás. Poté přišla na řadu druhá polovina utkání, od osmé deváté minuty druhé třetiny jsme se zlepšili a podařilo se nám vstřelit branky. Závěr byl hektický, za stavu 3:0 jsme inkasovali gól a zápas byl pořád ještě otevřený. Musíme ale pochválit kluky za bojovnost a že dobře odehráli, jsme strašně rádi za vítězství," uvedl trenér Plzně Petr Kořínek.

Zápas tak skončil za stavu 1:4 a do Plzně tak míří cenné tři body.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24