QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodovka prohrála s Vervou. Litvínov si pojistil výhru trefou do prázdné

17.09.2023 21:01

Hokejisté Plzně prohráli v 2. kole extraligy v Litvínově. Škoda utrpěla první ztrátu tohoto ročníku.

2023.09.14-17.42.51-537w

Úvod první třetiny vypadal lépe pro Škodovku, již ve 2. minutě se do šance dostal Mertl, brankář Litvínova si však střelu pohlídal. V 6. minutě zaútočil na branku Západočechů Jindřich Abdul, který vypálil z pravého kruhu a díky odrazu od bruslí hostujících beků puk zaplul za Hlavaje. Druhý gól domácích na sebe nenechal dlouho čekat, z dorážky se trefil David Kaše, pro kterého byl dnešní zápas soutěžní premiérou v dresu Vervy. 

Do branky Litvínova se v 10. minutě trefil kapitán Škodovky Jan Schleiss. Hráči odcházeli do kabin za stavu 2:1.

V prvních minutách druhé třetiny navýšil vedení Litvínova Ondřej Kaše, který využil přesilové hry. Plzeň také dokázala využít přesilovky a díky parádní střele Jakuba Poura dokázala snížit na 3:2.

Konec utkání odehráli díky dvěma po sobě jdoucím faulům domácí v oslabení. Druhou přesilovku Škodovka hrála bez brankáře, čehož využili Severočeši a trefou Davida Kašeho do prázdné upravili skóre na konečné 4:2.

Nyní čeká na indiány domácí dvojboj, přivítají ve své aréně Motor a Spartu.

Branky a nahrávky: 6. Abdul (Baránek, Kudrna), 9. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 24. O. Kaše (Jaks), 60. D. Kaše – 10. Schleiss (Houdek), 39. Pour (Hrabík).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Tresty: Schleiss 5+DKU

Rozhodčí: Veselý, Pilný – Ondráček, Thuma

VYLOUČENÍ

10:7

VYUŽITÍ

2:1

V OSLABENÍ

0:0

STŘELY NA BRANKU

56:27

ZBLOKOVANÉ STŘELY

11:10

HITY

8:3

VHAZOVÁNÍ

20:31

DIVÁCI

4047

HC Verva Litvínov

Tomek (Zajíček) – Demel, Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ, Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Piskáček, Dujsík, Houdek, Jiříček, Kvasnička – Indrák, Lev, Schleiss – Holešinský, Benák, Hrabík – Rekonen, Mertl, Pour – Matýs, Adam, Straka – Jansa.

 

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT