Sportmanie obsadí areál za Plazou! Nabídne desítky sportovišť

17.08.2018 8:56

Už o tomto víkendu odstartuje velká sportovní akce léta v Plzni. Areál za OC Plzeň Plaza bude na několik dnů patřit Sportmanii. Na co se můžeme těšit?

DSC05813

Už tuto sobotu 18. srpna startuje třetí ročník Sportmanie Plzeň. Po Olympijském parku Rio 2016 a Letní sportmanii 2017 se stane znovu sportovním centrem města park za OC Plaza Plzeň.

Na letošní Sportmanii stejně jako v předchozích letech sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje poskytnou dětem, mládeži i dospělým možnost vyzkoušet na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů. Opět jsou naplánovány besedy a autogramiády známých sportovců, přednášky o zdravém životním stylu, ranní rozcvičky pro každého a další aktivity – autodráha CARRERA, vodní skluzavka, jump aréna, lezecká stěna, Fit zóna a podobně.

Přesto přináší Sportmanie Plzeň 2018 řadu novinek. Tou první je střídání sportovních aktivit vždy po třech dnech, celkem se vystřídá na 75 subjektů, a s tím spojený systém hracích karet a rozdávání medailí. Každý účastník mladší 15 let si může zdarma vyzvednout hrací kartu a za sportování na jednotlivých stanovištích obdrží do hrací karty razítko. Získá-li jich deset, může si pak na označeném místě vyzvednout bronzovou medaili. Po třech dnech se většina aktivit vystřídá – na hrací kartě je připravena další kolonka, po jejímž zaplnění razítky získá hráč stříbrnou medaili. Stejný princip následuje i závěrečné tři dny Sportmanie, kdy bude třetí splnění deseti sportovních aktivit oceněno medailí zlatou.

Další novinkou je slavnostní zahájení. Sportmanie Plzeň 2018 začne v sobotu 18. srpna na náměstí Republiky všesokolským sletem pro všechny věkové kategorie, odkud se v 16:25 vydá průvod do OC Plzeň Plaza. Tam je na úvodní večer Sportmanie připravena bubenická show, přehlídka prvorepublikové sportovní módy, Pilsen jumping show (největší sestava trampolín v ČR, do které se může zapojit každý z návštěvníků), vystoupení Terezy Maškové, Hellfire – ohňová show a další atraktivní podívaná.

"Všem návštěvníkům, od malých dětí až po dospělé, chceme umožnit, aby díky Sportmanii ‚ochutnali‘ různé druhy sportů a nadchli se pro aktivní pohyb. Plzeň bývá vnímána jako město piva, kultury, jako metropole se strojírenskou tradicí a podobně. Díky úspěchům našich sportovců se ale v posledních letech stává i městem sportu. Pojďme společně posilovat tuto značku, pojďme si společně zasportovat, budu rád, když si lidé Sportmanii užijí,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

"Každý den Sportmanie Plzeň 2018 začne ranní rozcvičkou v 7 hodin (o víkendu v 8 hodin), při které si může široká veřejnost pod vedením odborných lektorů zdarma zacvičit. Pro děti jsou v rámci programu Rozběháme Česko na každý den nachystány běžecké akce se startem v 16 hodin a pro dospělé výběhy, závody, semináře, kruhové tréninky vždy v 18 hodin. V sobotu 25. 8. čeká na všechny velký rodinný běh s bláznivými stanovišti a možností výběru trasy 2,5, 5 nebo 7,5 km," doddává vedoucí Odboru sportu MMP Přemysl Švarc.

Areál za OC Plaza bude přístupný od 18. do 26. srpna ve všední dny vždy od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin. Vstup na Sportmanii bude stejně jako v uplynulých letech zdarma. Podrobný program najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24