Sportmánie ovládne park za Plazou! Roadshow po městech v kraji startuje

25.06.2018 8:54

Tradiční Sportmánie se v areálu za Plazou v Plzni odehraje ve druhé polovině srpna. Už v tomto týdnu je ale její předzvěstí Roadshow po městech v regionu...

IMG_0936

Park za OC Plaza se stane v srpnu na devět dní sportovním centrem Plzně. Od 18. do 26. srpna se zde uskuteční již potřetí Sportmanie. Stejně jako v předchozích letech sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje poskytnou dětem, mládeži i dospělým možnost vyzkoušet na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů, besedy se známými sportovci a přednášky o zdravém životním stylu.

Sportmanie Plzeň 2018 začne v sobotu 18. srpna všesokolským sletem pro všechny věkové kategorie na náměstí Republiky, odkud se v 16:25 vydá průvod do OC Plzeň Plaza. Tam je na úvodní večer Sportmanie připravena přehlídka prvorepublikové sportovní mody, adrenalinová show, ohňové vystoupení a další atraktivní podívaná.

V areálu bude vždy zhruba 20 sportovišť, která se každé tři dny vystřídají. Celkem se tak představí na šedesát různých sportovních odvětví. Hrací karta pro děti bude tentokrát koncipována tak, že kdo absolvuje Sportmanii jednou, obdrží bronzovou medaili, kdo ale obejde sportoviště po vystřídání podruhé nebo pak dokonce potřetí, získá medaili stříbrnou nebo zlatou.

Po celou dobu Sportmanie bude k dispozici pro návštěvníky Jump Arena, Fit zóna, vodní skluzavka, speciální autodráha CARRERA a horolezecká stěna, pro veřejnost se budou pořádat turnaje ve florbalu a basketbalu. K vidění bude také velkoformátová výstava Proměny plzeňských sportovišť. Jednotlivé městské obvody budou mít na Sportmanii své dny se speciálním programem a budou věnovány přehledu klubů na území daného obvodu.

Každý den Sportmanie Plzeň 2018 začne ranní rozcvičkou v 7 hodin, při které si může široká veřejnost pod vedením odborných lektorů zdarma zacvičit. Pro děti jsou v rámci programu Rozběháme Česko na každý den nachystány běžecké akce se startem v 16 hodin a pro dospělé výběhy, závody, semináře, kruhové tréninky vždy v 18 hodin. V sobotu 25. 8. čeká na všechny velký rodinný běh s bláznivými stanovišti a možností výběru trasy 2,5, 5 nebo 7,5 km.

Areál za OC Plaza bude přístupný od 18. do 26. srpna ve všední dny vždy od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin. Vstup na Sportmanii bude stejně jako v uplynulých letech zdarma.

Předzvěstí Sportmánie je Roadshow po městech v regionu...

V rámci snahy o rozšíření myšlenky propojit sportovní kluby s dětmi a mládeží v celém kraji bude součástí Sportmanie Plzeň 2018 i Roadshow, při které se představí Sportmanie v několika městech. Roadshow potrvá od 9 do 18 hodin a kromě nejrůznějších sportovních stanovišť budou její součástí boulderingová stěna, slackline, vystoupení Pepa Bigas, nafukovací fotbalová aréna, taneční vystoupení a workshopy a spolupráce s projektem Voda pomáhá.

Termíny Roadshow:

25. 6. Rokycany

26. 6. Tachov

27. 6. Klatovy

28. 6. Domažlice

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24