QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Štěpánek postupuje na tenisovém turnaji v Memphisu do druhého kola

16.02.2010 9:31

Radek Štěpánek včera na turnaji v Memphisu zdolal jihoafrického tenistu Andersona a postoupil do druhého kola. Také Češky Záhlavová a Cetkovská přehrály v prvním kole své soupeřky, tentokrát na turnaji v Bogotě. K zápasu o čtvrtfinále nastoupí české tenistky proti sobě.

Radek Štěpánek si v pondělí 15. února spravil chuť po neúspěších z Australian Open a San Jose, kde vypadl v prvních kolech. Na turnaji v Memphisu přehrál v úvodní rozehrávce jihoafrického kvalifikanta Kevina Andersona 7:5, 4:6 a 6:4. Obrovský Anderson sice nadělil Štěpánkovi 15 es, ovšem český reprezentant se nenechal vyvést z míry a zápas dotáhl do úspěšného konce.

V prvním kole se představí také Tomáš Berdych. V noci ze 16. na 17. února nastoupí k zápasu s Ryanem Sweetingem, který v Memphisu svádí boje za Bahamy.

Také naše tenistky svádějí soutěžní boje. Na turnaji WTA v Bogotě postoupily z prvního kola Sandra Záhlavová, která vyhrála nad Ruskou Alexandrou Panovovou 6:3 a 6:2 a do dalšího kola se podívá i Petra Cetkovská, která ve dvou setech 6:4 a 7:5 porazila Biancu Bottovou z Peru. V souboji o čtvrtfinále se české tenistky potkají právě spolu. Zápas se hraje ve středu 17. února.

Ještě dnes 16. února nastupuje v Bogotě v rámci prvního kola další naše závodnice Klára Zakopalová k souboji s Američankou Lauren Albanese. Zápas se odehraje v 16:30 našeho času.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24