QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavský Špičák bude o víkendu patřit bikerům, jede se finále!!!

08.08.2013 18:18

Na Špičáku se pojede velké finále. Už o víkendu budou korunovaní celkoví vítězové letošního seriálu Českého poháru v downhillu.

foto_spicak_biker1

Bikeři se opět sjedou na Šumavu. Ve sportovním areálu Ski&Bike Špičák proběhne o víkendu 10.-11. srpna finálový závod Českého poháru v downhillu. Všechny vítěze čtvrtého letošního podniku budeme znát v neděli odpoledne stejně jako absolutního vítěze celého seriálu!

„Na startu očekáváme okolo 150 jezdců a jezdkyň včetně kompletní domácí špičky. Závod je otevřený i pro zahraniční závodníky s licencí a už teď máme několik přihlášených z Německa a Rakouska. Mimo elitní kategorie mužů a žen se pořadí vyhlašuje v dalších pěti (žáci,junioři a kadeti,expert = hobby jezdci a dvě kategorie masters), takže bude 7 vítězů," informoval QAP ředitel závodu Jan Kasík s tím, že do startovní listiny se můžete přihlásit do pátečního poledne.

Po třech odjetých závodech v Monínci, Koutech nad Desnou a Špindlerově Mlýně má v elitní kategorii mužů neotřesitelnou pozici reprezentant Matěj Charvát. O titul by ho mohla připravit snad jen obrovská smůla jako třeba, že by nedokončil ani jednu ze dvou jízd. O druhé místo se svede ještě velký boj. Poperou se o něj druhý v pořadí Adam Vágner, třetí Lukáš Šplíchal, čtvrtý Ondřej Štěpánek a pátý Petr Třešňák. V elitní ženské kategorii se vše rozhodne mezi čtyřkou prozatím nejlepších jezdkyň - Janou Bártovou (vedoucí žena ČP), Simonou Jirkovou (zatím druhá), Gabrielou Wiliams (3.) a Šárkou Dušákovou (4.).

Český pohár na Špičáku je navíc pro české bikery také jedním z posledních nominačních závodů na Mistrovství světa, které se letos koná na přelomu srpna a září v Jihoafrické republice. 

Program:

Pátek 9. srpna
09.00 – 12.00 pěší prohlídka a schválení tratě
12.00 - 18.00 volný trénink

Sobota 10. srpna
09:00 – 18.00 volný trénink
13.00 schůzka pořadatele se závodníky
15.00 - 18.00 registrace

Neděle 11. srpna
08:00 – 10:00 volný trénink
10:30 start semifinálové jízdy
13:00 start finálové jízdy

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24