QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Těším se moc," říká golfistka Klára Spilková před turnajem LET v Dýšině

24.07.2014 8:46

Největší golfová událost roku je tady. Sberbank Golf Master startuje v areálu Golf Park Plzeň v Dýšině. Naladit se mohly hráčky na zahajovacím večeru v Plzeňském Prazdroji. MÁME FOTKY!

Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (17)
Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (2)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (3)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (4)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (5)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (6)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (7)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (8)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (9)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (10)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (11)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (12)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (13)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (14)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (15)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (16)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (17)Party Sberbank Golf Masters _QAP.CZ (18)

Golf Park Plzeň v Dýšině hostí v těchto nejprestižnější golfovou událost roku. Turnaj Sberbank Golf Masters série Ladies European Tour. Nedělní finále bude přenášet téměř 70 televizních stanic světa. Do regionu se tak sjela ženská golfová elita a vyhlášené hráčky se sešly na zahajovacím večeru v Plzeňském Prazdroji.

Golfová klání v Golf Parku Plzeň začínají ve čtvrtek PRO-AM turnajem. Už v pátek ráno se ale rozjede Sberbank Golf Masters. Odstartují ho vítězky uplynulých ročníků. Melissa Reid z Británie s Ann-Kathrin Lindner z Německa a Jade Schaeffer z Francie přesně v 7:22 z jamky číslo 10. Chybět ovšem nebude ani naše nejlepší golfistka Klára Spilková, která se v minulém roce stala velkým miláčkem domácího publika v Dýšině.

Zahajovací večer v Plzeňském Prazdroji se nesl ve velmi přátelské atmosféře a na hráčkách bylo jasně vidět, že si užívají nejen předstartovní "natěšení", ale také dobré jídlo a pití. "To je úplně výjimečné, že můžeme být tady v pivovaru a dát si i české pivo a dát si guláš a svíčkovou. Na to jsem se těšila celý rok. Holky se mě ptaly, jestli tady bude hodně jídla. Tak jsem říkala, že tady bude hodně jídla. Já to celý rok nejím, takže jsem se na to těšila," řekla QAPu Klára Spilková.

Hráčky si během večera mohly změřit síly ve skládání pivních sudů a vyzkoušely si i čepování piva pod vedením staršího obchodního sládka pivovaru Václava Berky. Nechyběly ani prohlídky pivovaru.

"Budu spokojená, když mi to půjde podle mých představ," říká Klára Spilková těsně před samotným turnajem...

Naše nejlepší golfistka Klára Spilková jede do Dýšiny s dobrými pocity. Před pár dny 19letá sympatická hráčka obsadila na turnaji Ladies European Tour v německém Wörthsee deváté místo. "Není důležité být jednou první a jednou stodvacátý, ale je hdoně důležité to udržovat v té první desítce, protože pak člověk ví, co od sebe má očekávat," komenotvala během večera svůj čerstvý úspěch.

Do Golf Parku Plzeň se mimo jiné těší i kvůli atmosféře, která byla vloni jedinečná. "Těším se moc jako každý rok. Doufám, že bude ještě víc lidí, protože minulý rok tady bylo hodně lidí a bylo to horzně příjemný. Hlavně ty lidi z Plzeňského kraje byli hrozně přátelský. I víc než v Praze, i když já jsem Pražačka. Bylo to takové domáčtější, protože v Praze je tolik akcí, že to splyne. Nekřičí se tak jako při fotbale nebo při hokeji, ale lidi podporujou a je to fajn," vzpomíná Klára spilková na loňský ročník.

A co říká na hřiště v Dýšině? "Je to takové hodně nahoru a dolů a občas je to hodně úzké, takže bych řekla, že je to úplně jiné hřiště, než na jakém normálně hrajeme."

Už v neděli v podvečer budeme znát novou vítězku dalšího turnaje série Ladies European Tour. S úsměvem říká Klára Spilková, že v závěru víkendu by byla spokojená nejvíc samozřejmě s vítězstvím. "No, s vítězstvím (smích). Ne, já budu spokojená, když mi to půjde podle mých představ a budu spokojená sama se sebou, " dodává.

O dění v Dýšině Vás bude QAP.CZ informovat průběžně. Až do neděle budeme přinášet reportáže včetně aktuálních fotografií.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT