QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Útočník Tomáš Mertl prodloužil smlouvu s HC Škoda Plzeň

14.06.2023 15:25

V kádru HC Škoda Plzeň bude pokračovat útočník Tomáš Mertl, a to až do roku 2025, informaci dnes potvrdilo vedení hokejového klubu.

mertl

Tomáš Mertl, který je odchovancem českobudějovického hokeje, měl platnou smlouvu s Plzní pro letošní ročník, jeho služby si ale klub pojistil i na rok 2024/25.

„Tomáš v našich barvách již odehrál pět sezón, a je proto nedílnou součástí týmu. Jsme rádi, že s námi podepsal smlouvu do roku 2025. Věříme, že naváže na své úspěšné plzeňské roky a bude nám také pomáhat výchovou mladých hráčů v kabině,“ uvádí k prodloužení smlouvy Martin Straka.

Pro Mertla a jeho rodinu už je západočeská metropole domovem. „Mně i rodině se v Plzni moc líbí. Je naším druhým domovem. Jsem rád, že jsem se tu domluvil na prodloužení smlouvy a že budu i po následující dva roky součástí organizace hokejové Plzně,“ říká 37letý útočník.

Mertl, který si v minulosti vyzkoušel i KHL, přišel na západ Čech poprvé před sezónou 2017/18. Vytvořil úspěšný útočný tandem s Milanem Gulašem, rovněž českobudějovickým odchovancem. Z Plzně se ale Mertl vydal ještě na rok do zahraničí – do Kontinentální ligy do čínského Kunlun Red Stars. Zpět do Plzně se vrátil v roce 2019, po návratu z Číny podepsal v Plzni smlouvu na tři roky. Působení Mertla na západě Čech provázelo i dlouhodobé zranění.

ilustrační foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT