QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Dobřanech se opět řádilo na offroadové trati! Nejela se však oblíbená 24hodinovka!

13.06.2020 18:07

V Dobřanech se konaly tradiční OffROAD závody. Tento ročník se musel díky pandemii koronaviru obejít bez velké show. Neuskutečnila se ani oblíbená část akce - 24hodinovka!

fg
fhhfg

Tato nelehká doba přinesla hned několik změn v organizaci akce OffROAD v Dobřanech. Nekonala se například hlavní show, lidé byli požádáni, aby nosili roušky a bylo složitější zařídit jednotlivá depa - avšak nakonec se vše povedlo!

Již v 8:00 ráno vyjely čtyřkolky na trať a tím započal tzv. závod starších juniorů čtyřkolek. Dále následoval závod motorek, opět starší junioři, ti ovládli trať v 11:00. 

"Tento rok byl velmi náročný, bylo teplo, dusno a strašně prachu. Museli jsme být velmi opatrní, aby nedošlo k nehodě. Ale nakonec jsme všichni dojeli a nikdo se vážně nezranil, což hodnotím jako úspěch," prozradil s úsměvem na tváři jeden ze závodníků Ted Čížek. 

Ve dvě hodiny odpoledne si na trati zařádili na motorkách ti nejmenší. Tento rok se bohužel nejel oblíbený 24hodinový závod aut. Ale i přesto si milovníci offroad aut přišli na své, jelikože v 16:00 započal 5hodinový závod. O co závodnící i diváci přišli, byl tradiční běh posádky z kopce k autům. 

I přes komplikace a omezení si tento ročník v Dobřanech všichni přítomní užili. 

 

FOTO: Zuzana Bílková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24