V Golf Parku Plzeň Dýšina se připravují na velký turnaj!

09.05.2013 21:43

Tři měsíce zbývají do startu nejvyšší evropské profesionální soutěže v podobě turnaje série Ladies European Tour. QAP.CZ přináší zajímavý rozhovor s ředitelkou Martinou Tvarůžkovou.

Melissa Reid tvář LET 2013
dysinsky pulecgolf park jamka číslo 12golf park jamka ostrovní jamkagolf park jamka ostrovní jamka_golf park ladies tuesdaygolf park ladies tuesday1golf park ladies tuesday2golf park plzeň dýšinagolf park plzengolf park zabičkagolf park zabička1

Co je nového v Golf Parku Plzeň tři měsíce do startu turnaje série Ladies European Tour? Pro koho jsou určená vyblokovaná místa na parkovišti, jak se největší turnaj dotkne samotných členů a co dalšího golfový areál chystá? Ptali jsme se ředitelky Golf Parku Plzeň Martiny Tvarůžkové. Čtěte rozhovor.....

 

Jaké změny jste museli kvůli turnaji LET 2013 udělat a jak se dotknou členů klubu?

S přípravami jsme začali už na konci loňské sezóny. Jednalo se například o srovnání povrchu odpališť, vybudování nové vodní plochy na jamce č. 3, rozšířili jsme cestičku mezi 16. a 17. jamkou pro dopravu vozíků. Vybudovali jsme úplně nové odpaliště na jamce č. 7, které se zvětšilo, rozšířilo, prodloužilo, což by mělo výrazně zlepšit hru na této jamce. Finišovali jsme letos na jaře. Dále pracujeme na stavbě úplně nového odpaliště na jamce č. 4. Druhá část se pak týká klasické každodenní údržby. Něco se bude sekat jinak, řeší se hnojení trávy. Vše by mělo zvýšit kvalitu hřiště a to nejen v rámci turnaje.

Co se týká omezení pro členy, hřiště bude od 28. července do 11. srpna zavřené, tedy týden před a potom i během turnajového týdne. Od začátku července se také uzavřou tříparové odpaliště, kde se bude hrát. Zima nás letos hodně zaskočila. V podstatě to, co se mělo dělat v průběhu března, jsme dělali v dubnu, protože zem byla promrzlá. 

Kolik klubových turnajů chystáte v letošní sezóně pro členy? 

Běží nedělní série Dýšinská žabička. Ta je velmi oblíbená, kapacita je pro dané kolo 100 míst a podaří se jí okamžitě naplnit. Pak máme sérii dámských turnajů tzv. Ladies´ Tuesdays, hraje se jednou za měsíc a schází se 40-50 hráček. To je ryze dámská záležitost, i atmosféra je uvolněnější, protože dámy golf tolik neprožívají. Pro děti pořádáme turnaj Dýšinský pulec, oblíbená série dětských turnajů, věková hranice  je 5 až 14 let. Loni jsme začínali sérii seniorských turnajů, pořádáme i mistrovství klubu, které se letos bude konat první víkend v říjnu. Každým rokem probíhá výroční turnaj, oblíbený i jako společenská událost. Pro manželské nebo partnerské páry pořádáme turnaj párů a vrcholem je golfový ples v průběhu zimy.  

Probíhají v golfovém areálu i komerční turnaje?

Určitě u nás probíhají v určité frekvenci i komerční turnaje. Jsou pro nás důležitým zdrojem příjmů pro pokrytí nákladů na údržbu golfového hřiště. Není jich tolik jako v minulých letech, ale určité množství je zachováno a to i pro zvýšení prestiže. Pokud jsou turnaje pořádané pod hlavičkou zajímavých společností, dorazí i spousta hráčů, kteří by náš areál jinak nenavštívili.
 
Část parkoviště byla před letošní sezónou vyblokována, komu jsou určena tato místa?

Ano, máme nově vyhrazenou část parkoviště. Dříve byla tato místa určená pro členy, kteří si zaplatili nadstandardní servis. To znamená, že měli vyhrazená parkovací místa, možnost využití VIP šatny a tak dále. Část tohoto parkoviště je vyhrazená jim a další skupinou jsou klienti společnosti BMW Invelt, což je partner golfového hřiště. A nejen golfového hřiště, také zmíněného turnaje série Ladies European Tour, tedy pro její členy nebo i hosty, kteří přijedou. 

Můžete prozradit, kolik profesionálních trenérů je v klubu k dispozici?

Tři profesionální trenéři, Jiří Janda, Jan Mergl, Martin Vancl. 

Kolik stojí fee ve všední den a o víkendech, máte nějaké zvýhodněné Happy hours?

Ve všední den stojí hra na 18 jamek 1200 kč, o víkendu hra na 18 jamek 1800. Zvýhodněné ceny jsou pro děti a juniory a máme momentálně zvýhodněné ceny i pro dospělé hráče, to jsou právě Happy hours. V pondělí a v úterý se hraje se slevou 25%, platí se tedy 900 korun, ale nabízíme i spoustu dalších zajímavých balíčků. 

Když už jsme v klubové restauraci a voní to tady ze všech stran, co doporučíte návštěvníkům?

Každý den připravují v restauraci pro hráče i členy denní nabídku, kde si můžou vybrat z několika českých jídel za zvýhodněnou cenu. Restaurace nabízí i thajskou kuchyni, určitě najdete v jídelníčku i několik specialit. Otevřena je i veřejnosti, máme dokonce nový vchod ze silnice, na jídlo se tedy může stavět každý. 
 

LET 2013

  • Do startu nejvyšší evropské profesionální soutěže v podobě turnaje série Ladies European Tour, který se bude v Dýšině hrát jako Pilsen Golf Masters, zbývají tři měsíce.
  • Akce s dotací 250 000 eur proběhne od 5. do 11. srpna 2013.
  • Tváří turnaje se stala obhájkyně titulu, Angličanka Melissa Reid. Přijedou i další hvězdy jako Japonka Ai Miyazato, držitelka 25 profesionálních titulů, Američanka Cheyenne Woods, neteř slavného Tigera Woodse nebo Isabelle Lendl, dcera slavného tenisty Ivana Lendla. 
  • Více na stránkách klubu zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24