QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Horažďovicku a Sušicku hrozí bouřky

24.07.2023 15:30

Český hydrometeorologický ústav varuje před silnými bouřkami. Výstraha platí do 25. července 00:00 pro Horažďovicko a Sušicko.

5

"Lokálně se očekávají silné bouřky, mohou se vyskytnout především nárazy větru kolem 75 km/h a menší kroupy,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Bouřky by se podle nejaktuálnější předpovědi měly pohybovat spíše směrem k severevýchodu přes Českou republiku. „Výraznější bouřka se vytvořila v severním Rakousku a aktuálně (14:05) u ní došlo i ke splittingu a jedná se tedy o supercelu. Pokud přežije levostáčivý komponent, bude se pohybovat k severovýchodu nad naše území. V následujících hodinách očekáváme, že na této linii budou vznikat další bouřky, které mohou být silnější a lépe organizované,“ uvedl aktuálně v pondělí odpoledne ČHMÚ.

V regionu nadále platí výstraha před nebezpečím vzniku požárů, a to až do odvolání pro Domažlice, Klatovy, Sušici a Tachov. Právě na Tachovsku a Domažlicku vypukly během víkendu rozsáhlé požáry. Požár stohu u Chotěšova nechali hasiči kontrolovaně dohořet.

foto: ilustrační Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT