V Plzni trénuje atletická šampionka z Japonska

18.01.2023 7:21

Plzeňští atleti mohou trénovat po boku jedné z nejlepších oštěpařek světa. Japonka Haruka Kitaguchi totiž opět trénuje v Plzni.

Haruka Kitaguchi_0123_AK Škoda Plzeň

„Třetí nejlepší oštěpařka světa Haruka Kitaguchi opět trénuje v Plzni. Po úžasné loňské sezóně, kterou podtrhla bronzový umístěním na světovém šampionátu, budeme moci tuto milou japonskou oštěpařku vídat v Plzni i letos. Haruka trénuje pod vedením českého trenéra Davida Sekeráka, který se v našem klubu stará o mladé i seniorské oštěpaře,“ uvádí atletický klub AK Škoda Plzeň.

Držitelka japonského národního rekordu může být pro plzeňské atlety velkou motivací a přínosem. „Díky tomuto propojení budou moci naši atleti opět nasávat dovednosti a přístup světové atletické elity přímo na našem stadionu. Je to pro nás čest, že zde můžeme i v roce 2023 hostit takovou atletickou celebritu,“ říká Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Čtyřiadvacetiletá Haruka Kitaguchi zazářila na mistrovství světa v atletice, které proběhlo na konci července minulého roku. Hodem 63,27 metru vybojovala bronzovou medaili a tím se zapsala do historie japonské atletiky. Jedná se totiž o první cenný kov z mistrovství světa v technických disciplínách. Mladá atletka se ale do historie atletiky Japonska zapsala už v roce 2019, kdy se se svým hodem 66 metrů stala držitelkou japonského národního rekordu v hodu oštěpem.

Foto AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24