QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve finále Wimbledonu se Kvitová utká s Kanaďankou Bouchardovou!

03.07.2014 15:46     03.07.2014 18:24

Po tom, co se Petra Kvitová dostala do finále Wimbedonu přes svoji krajanku Lucii Šafářovou, je známá i její soupeřka. V sobotním finále vyzve Kanaďanku Bouchardovou, 13. hráčku v žebříčku WTA.

tenisový kurt foto QAP.CZ

Sestrovražedný souboj českých tenistek v semifinále Wimbledonu má podle očekávání vítězku. Jen jeden set dokázala Lucie Šafářová odolávat své kamarádce Petře Kvitové. Ta se v sobotním finále utká s 13. hráčkou světa.

Česká tenistka Petra Kvitová si po třech letech zahraje finále Wimbledonu. V semifinále, ve kterém nastoupila proti krajance Lucii Šafářové, byla favoritkou a svoji roli potvrdila. Lucie Šafářová sice na letošním Wimbledonu zažívala svoji životní formu, na Kvitovou to ale nestačilo a krok s ní vydržela držet jen jeden set. Petra Kvitová nakonec zvítězila 7:6 a 6:1.

Známá už je také Kvitové soupeřka. Poslední překážkou v cestě za triumfem jí bude 13. hráčka v žebříčku WTA Kanaďanka Bouchardová. Ta ve čtvrtek porazila ve druhém semifinálovém utkání světovou trojku Rumunku Halepovou 7:6 a 6:2.

Sobotní finále Wimbledonu odvysílá od 15:00 v přímém přenosu TV Nova. Původně utkání vysílaly jen satelitní programy Fanda a Nova Sport.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24