Velké drama se Spartou, Plzeň urvala vítězství na nájezdy

29.01.2023 21:38

Indiáni se v neděli 29. ledna představili po venkovní šňůře před svými fanoušky, soupeřem byla pražská Sparta.

IMG_1223

Plzeň sehrála na domácím ledě se Spartou velmi dramatické utkání, v závěru zápasu ztratila dvoubrankové vedení a utkání dospělo do prodloužení a následných nájezdů.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, dostali jsme se do vedení. Paradoxně jsme ale ve druhé třetině inkasovali ve vlastní přesilovce, kterou jsme neodehráli dobře. Myslím, že jsme viděli dobré, bojovné utkání," řekl k výkonu svých svěřenců v prvních dvou třetinách Petr Kořínek, kouč HC Škoda Plzeň.

Ve třetí třetině se Plzni podařilo zvýšit na 3:1, náskok ale indiáni neudrželi. "Vlastními chybami jsme nechali soupeře vyrovnat. Věděli jsme o tom, že Sparta má velmi silné mužstvo, proto jsme se na ní hodně připravovali. Konec byl hektický, hrálo se hodně nahoru dolů, ale myslím si, že Sparta měla více šancí. Nám se povedlo dostat zápas do prodloužení, následně i do penalt. Ty už jsou loterie, jsme rádi, že nám to konečně vyšlo a bereme dva body,“ řekl trenér Kořínek.

„Myslím, že dnes jsme si nezasloužili vyhrát, nehráli jsme tak dobře. Předvedli jsme velmi dobrý návrat do zápasu, dokázali jsme dvakrát skórovat a srovnat. Nakonec si po ne dobrém výkonu vezeme jeden bod,“ komentoval výkon Sparty po utkání trenér Hans Wallson.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 4:3sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Mertl (Zámorský, Rekonen), 37. Rekonen (Piskáček, Kodýtek), 44. Kodýtek (Blomstrand, Holešinský), rozh. náj. Houdek – 27. Konečný, 46. Sobotka (M. Forman, Řepík), 47. D. Vitouch (Buchtele, Vauhkonen).

foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24