Viktorka se loučí s letošním rokem! Do Plzně přijíždí Villareal

09.12.2015 10:19

Fotbalisté plzeňské Viktorky se už ve čtvrtek postaví k psolednímu utkání letošního roku a zároveń i k poslednímu zápasu Evropské ligy. "Bude to oslava fotbalu," říká Lukáš Hejda.

Foto Pavel Němeček (8)

Fotbalisté Viktorky už sice mají dveře do jarních bojů Evropské ligy zavřené, nicméně před sebou mají ještě závěrečné utkání na evropské scéně. Ve čtvrtek se utkají v odvetě se španělským Villarealem.

Zápas už sice nemůže nic změnit na aktuálním postavení viktoriánů v Evropské lize, bude ale jakousi "třešničkou na dortu" v herní šňůře roku 2015. "Stále nás mrzí, že nemůžeme postoupit. Nicméně už s tím nic neuděláme, teď si chceme společně s našimi příznivci užít tento sváteční zápas proti skvělému soupeři. Určitě to bude oslava fotbalu,“ říká obránce Lukáš Hejda.

Úvodní zápas ve Španělsku Viktoria prohrála 0:1 a domácí jasně ukazali svoji sílu. Doma se ale viktoriáni opět chtějí představit v tom nejlepším světle a fanouškům dopřát na závěr herního plánu parádní podívanou. "Věřím, že žádný příděl nedostaneme. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Nechci říkat, jestli budeme hrát ze zajištěné obrany nebo vše pohrneme do útoku. Chceme se ale rozloučit s našimi fanoušky dobrým výsledkem a dobrou předvedenou hrou,“ zamýšlí se Hejda.

Dá se předpokládat, že Villarreal bude v utkání diktovat tempo hry, Plzeňští tak budou chtít využívat hlavně své přednosti. "Budeme spíš spoléhat na standardní situace a rychlé protiútoky, protože v kombinaci jsou opravdu velmi silní. Ale silným týmem jsme také my, s fanoušky v zádech můžeme dosáhnout na dobrý výsledek,“ uzavírá Lukáš Hejda.

Utkání FC Viktoria Plzeň - Villareal se hraje ve čtvrtek 10. prosince od 19 hodin v Doosan Areně v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24