QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka vstoupila do Play off Evropské ligy, z Kazachstánu veze výhru

24.08.2023 18:31

Přes Kosovo a Maltu až do Kazachstánu. Posledním soupeřem Viktorky v cestě za skupinou Evropské konferenční ligy je FC Tobol Kostanay.

kazachstan (16)
fc viktoriaFC Viktoria v kazachstánu 1FC Viktoria v kazachstánu 3FC Viktoria v kazachstánu 4FC Viktoria v kazachstánu 5FC Viktoria v kazachstánu 6FC Viktoria v kazachstánu 7FC Viktoria v kazachstánu 8FC Viktoria v kazachstánustadion kazachstanviktoriakazachstan (15)kazachstan (16)kazachstan (18)

Ve čtvrtek 24. srpna vstoupila Viktorka do Play off Evropské konferenční ligy na hřišti soupeře. Dějištěm důležitého zápasu byl Kostanay Central Stadium - multifunkční stadion z roku 1964, který prošel rekonstrukcí v roce 2017.

"Dobře víme, že se potkáváme s velice kvalitním soupeřem, který prošel už třemi předkoly. Porazil Honku, Basilej a Derry City. To svědčí o tom, že Tobol Kostanay je opravdu dobré mužstvo. Plně ho respektujeme a jejich silnými stránkami je technika, organizace. V každém okamžiku vědí, co mají hrát," řekl před zápasem plzeňský trenér Koubek.

V prvním poločase se hrálo bez branek. Přesto měly oba týmy několik šancí. Nejprve domácí Asrankulov po rohovém kopu na zadní tyči přestřelil. Ani hlavička Pavla Šulce gól nepřinesla. I další pokusy Plzně domácí brankář Konovalov zlikvidoval, a tak byla stav po první půli 0:0.

Druhý poločas už byl gólově zajímavý. Premiérovou trefu v dresu Viktorie si připsal Cadu a svůj první gól v v sezóně si připsal Lukáš Kalvach, zvyšoval na 2:0. Kostanay v závěru ještě snížil na konečných 2:1 z penalty. Viktorce už zbývá poslední krok! Ve čtvrtek 31. srpna od 19 hodin ve Štruncových sadech hostí soupeře Viktorka a k postupu jí stačí remíza. Tak přijďte fandit!

 

foto: FC Viktoria Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT