Přípravy na zimní sezónu na Velkém Javoru právě začínají!

08.11.2021 14:31

Během listopadu probíhají na bavorském Velkém Javoru intenzivní přípravy na lyžařskou sezónu, jejíž start je plánován na 18. prosince 2021.

Arber_Winter_2016 (1)

Skiareál na Javoru (Großer Arber) je ideálním střediskem zimních sportů nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro náročnější lyžaře nebo skialpinisty. Na své si zde přijdou i milovníci sáňkování, pro které je připravena 1200 m dlouhá sáňkařská dráha s bezplatnou přepravou autobusem zpět k dolní stanici lanovky Sonnenhang a samozřejmě s možností zapůjčit si sáňky.

Pro lyžaře je k dispozici celkem 11,5 km sjezdovek od nejlehčích rodinných až po trať, na které se jezdí závody Světového poháru. S nejmenšími dětmi můžete využít cvičnou louku, na které je v provozu pět tažných pásů, k dispozici je na Javoru také několik lyžařských škol.  

Využijte možnost zakoupení různých typů voucherů jako zajímavý vánoční dárek. Věnováním poukazu darujete radost... Může to být nejen poukaz na lanovku, ale také do restaurací, na sáňkování, nebo k přenocování v útulném pokoji v horské chatě Arberschutzhaus ve výšce 1.358 metrů nad mořem!

A než si připravíte lyže a rozjede se lanovka na Velkém Javoru, můžete se vydat na pěší trasu po Vintířově poutní stezce. Celá trasa měří 162 km, to už je pro hodně zdatné turisty, kteří chtějí projít všech 9 etap z bavorského Niederalteichu až do české Blatné. Stačí si ale vybrat některou z jednodenních turistických tras, vedoucích nejkrásnějšími partiemi Šumavy a Bavorského lesa, nebo jeden z uzavřených okruhů pro rodiny s dětmi, které stezku doplňují o další zajímavá místa v okolí hlavní trasy.

Každopádně vydat se do přírody znamená načerpat síly a podpořit zdraví. Neváhejte a vydejte se na Šumavu a do Bavorského lesa!

ilustrační fofo

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24