V Bayerisch Eisenstein se chystá mimořádná výstava

16.12.2021 11:11

Vnitřní tvář – Mýtus Lesní hvozdy, Josef Fruth 1910 - 1994 Život umělce v Bavorském lese, to je mimořádná výstava, která se chystá  v galerii Kuns(t)räume v Bayerisch Eisenstein.

kunstraume furth vystava
kunstraume furth vystavavystava fruth

Díla umělce Josefa Frutha z Fürstenecku můžete vidět v galerii Kuns(t)räume grenzenlos v Bayerisch Eisenstein. Tato mimořádní výstava začne 25. prosince 2021, navštívit ji můžete až do 24. dubna 2022.

Malíř, grafik, ilustrátor a básník byl hluboce zakořeněn a ovlivněn svou domovinou, Bavorským lesem. Tématem jeho děl se často stával les, jeho obyvatelé a jejich životní prostředí. Výstava v galerii Kuns(t)räume grenzenlos umožňuje návštěvníkům ponořit se do světa Josefa Frutha a nabízí komplexní pohled na dílo tohoto citlivého umělce.

Výstava v galerii Kuns(t)räume bude velmi pestrá. Rozsah vystavených prací sahá od drobné grafiky až po velkoformátová díla vytvořená pro veřejná prostranství.

vystava fruth

Více o umělci...

Josef Fruth se narodil v roce 1910 a domovem mu byl starý opuštěný hostinec pro soumary na vedlejší trase Zlaté stezky. Historická půda a vesnický život bohatý na zvyky v něm zanechávají stopy. Jeho umělecká duše se projevila už na základní škole.

Josef Fruth je fascinován přitažlivostí skla a začíná se vzdělávat ve sklářské škole ve Zwieselu, ale kvůli vážné nemoci ji nemůže dokončit. Soukromé studium v mnichovských uměleckých kruzích mu umožnilo pracovat jako umělec na volné noze. Tím byl od roku 1947.

V průběhu let vytvořil rozsáhlé dílo. Kresby tuší, uhlem nebo křídou, podmalby na skle, malby temperovými bar[1]vami - Fruth vyjadřuje své motivické světy nejrůznějšími technikami. Zvyky a tradice jeho vlasti jsou pro Frutha celoživotní inspirací. Věnuje se ale také tématům, jako je ochrana životního prostředí, víra nebo země a lidé v Bavorském lese.

Stejně pozoruhodná jako mimořádná výstava je i expozice současného umění ve 2. patře.

Současní umělci z Bavorska a České republiky zde vystavují svá díla a poskytují tak hluboký náhled do rozmanitosti regionální umělecké scény.

Bahnhofstraße 52 • 94252 Bayerisch Eisenstein, SRN
www.kunstraeume-grenzenlos.de/cz

Trvání výstavy: od 25. prosince 2021 do 24. dubna 2022
otevírací doba: st - ne a bavor. svátky 11 - 17 hod.
Ke galerii Kuns(t)räume se pohodlně dostanete vlakem. Galerii najdete přímo na nádraží.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24