28.09.2025 16:56
28.09.2025 14:52
Podnapilý muž porušoval vyhlášku, skončil na záchytce
27.09.2025 14:37
V Rokycanech startuje sezona veřejného bruslení
Tato podzimní dýňová bábovka vám provoní celý byt. Vyzkoušejte ji!
Přinášíme recept na nadýchanou dýňovou bábovku s vůní perníku, která ve vás probudí to pravé kouzlo podzimu.

Jak už nám počasí ukazuje, podzim je tu. Zpříjemněte si den přípravou této dýňové bábovky, která vám díky perníkovému koření provoní celý byt.
Ingredience:
300 g najemno nastrouhané dýně (hokkaido loupat nemusíte)
300 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
200 ml rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr nebo vanilková esence
1 PL perníkového koření + špetka mletého zázvoru
3 vejce
Také budete potřebovat formu na bábovku.
Postup přípravy receptu:
Předehřejte troubu na 180° C.
Následně důkladně promíchejte mouku s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Máslem vymažte formu na bábovku a vysypte moukou nebo strouhankou.
Z vajec s oběma druhy cukrů vyšlehejte pěnu (šlehejte minimálně 5 minut). Za stálého míchání přidávejte olej. Do vzniklé směsi vmíchejte nastrouhanou dýni, zamíchejte a postupně přisypávejte vytvořenou moučnou směs.
Pečlivě vše promíchejte a vlijte do předem vymazané formy.
V troubě pečte zhruba 45 minut. Špejlí otestujte, zda je bábovka dobře propečená (pokud se vám na špejli těsto přilepí, pečte ještě chvíli).
Na konec můžete bábovku posypat například moučkovým cukrem nebo ozdobit polevou, volba je zcela na vás.
Dobrou chuť!
foto a recept: Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno