30.10.2025 8:24 30.10.2025 10:48
29.10.2025 16:00
FC Viktoria Plzeň porazila FK Nové Sady 2:0
V osmifinále MOL Cupu potvrdila ve středu 29. října FC Viktoria Plzeň roli favorita a postupuje mezi osm nejlepších týmů.
29.10.2025 14:28
Policie pátrá po pacientce z psychiatrické nemocnice
Zahřejte se podzimní klasikou. Vyzkoušejte recept na jemnou bramboračku
Vyzkoušejte bramboračku podle foodblogerky Andrey Motlíkové. Tahle polévka je jemná, krémová a jednoduchá. Stačí pár základních surovin a během chvíle máte výbornou krémovou bramborovou polévku.
Přinášíme vám recept na výbornou bramborovou polévku. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý. Připravte si hrnec a jdeme na to!
Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
( medvědí česnek )
Postup přípravy receptu:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor.
Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.
Dobrou chuť!
foto a recept: Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno
