14.12.2024 17:34
14.12.2024 12:23
Betlém na náměstí Republiky už brzy doplní Jezulátko. Tradiční průvod vyjde od biskupství
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
Apetit festival pokračoval také v neděli
Gurmánský Apetit festival pokračoval také v neděli 20. května. Vařilo se, jedlo, kuchařské tipy poskytl Sapík i Babica a lidé pařili na Brutus. Prohlédněte si fotografie z nedělního festivalového dne.
Svátek všech gurmánů z Plzně a okolí, Apetit festival 2012, pokračoval také v neděli 20. května.
Horké počasí přilákalo také druhý festivalový den do areálu za OC Plaza tisíce lidí. Někteří, stejně jako paní Ludmila z Rokycan, přijela již podruhé.
"Byli jsme s manželem i včera, dnes jsem vzala sebou dceru. Včera jsme ochutnali jen část dobrot, které tady mají, dneska se chystáme na další," prozradila paní Ludmila.
Program odstartoval v deset hodin dopoledne a opět přinesl celou řadu kuchařských show, exhibicí i hudby.
V pravé poledne přilákala k podiu návštěvníky festivalu především kuchařská show Jaroslava Sapíka. Ten si připravil na ukázku salát s českými raky a candátem.
"Jé, já se chtěla původně přihlásit, ale já ani nevim, jak se to jí," posteskla si paní Jaroslava z Plzně, která se chtěla pokusit dostat na podium jako jedna z publikových ochutnavačů. Nakonec sám šéfkuchař předvedl, jak by se ráčci měli správně jíst a ve svém kulinářském umu pokračoval dál.
Druhá kuchařská show byla v podání Jirky Babicy.
"Mám raději Pohlreicha, Babica mi připadá trochu jako ohřívač cirkusových jídel spíš než kuchař, ale i tak se podívám, co bude vařit," prozradil Pavel z Plzně.
V rámci doprovodného programu si přítomní užili především kapelu Brutus, která vystoupila na stagi přímo za OC Plaza. S pivem, vínem nebo nealkem pařili fanoušci u stage nebo polehávali ve stínu v trávě a užívali si pomalu končící svátek všech gurmánů.
FOTO: Martin Hanáček