Apetit Festival vyhrály restaurace PI.JEZ.PI a pivo Plzeňský Pašák!

21.05.2012 7:21

Restaurace PI.JEZ.PI a pivo Plzeňský Pašák bodovaly u návštěvníků Apetit Festivalu, který se o víkendu konal v areálu za Plzeň Plaza. Od návštěvníků, kteří tu celé dva dny ochutnávali dobroty z 15 restaurací a piva z 20 pivovarů, získaly nejvíce hlasů!

Pašák vyhrál
PAV_0127PAV_0162PAV_0278PAV_0451logo Pi.jez.pilogo pivo PašákPašák vyhrál

Restaurace PI.JEZ.PI a pivo Plzeňský Pašák bodovaly u návštěvníků Apetit Festivalu, který se o víkendu konal v areálu za Plzeň Plaza. Od návštěvníků, kteří tu celé dva dny ochutnávali dobroty z 15 restaurací a piva z 20 pivovarů, získaly nejvíce hlasů!

Západočeskou restaurací roku je PI.JEZ.PI, titul pivovar roku 2012 získal pivovar Plzeňský Pašák. Vítězné podniky vybrali svým hlasováním během dvou dnů návštěvníci Apetit Festivalu za OC Plaza v Plzni.

Festival dobrého jídla a pití svůj druhý ročník zakončil v neděli 20. května odpoledne vyhlášením výsledků soutěže, před tím ale diváky ještě zaujala kuchařská show Jiřího Babici a dopolední vystoupení kuchaře Jaroslava Sapíka. Během dvou festivalových dnů branami Apetit Festivalu prošlo více než dvacet tisíc návštěvníků.

"Návštěvníci svými hlasy vybírali restauraci a pivovar, kde jim nejvíce chutnalo. Mezi restauracemi získal nejvíce hlasů podnik PI.JEZ.PI, na druhém místě skončila Potrefená husa a jako třetí se umístila restaurace Angusfarm Soběsuky. Pivovarem roku je pivovar Plzeňský Pašák, druhé místo získaly Svijany a třetí je pivovar U Stočesů,“ uvedl jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

Pivo Plzeňský Pašák se vaří v pivovaru Plzeňský Pašák v restauraci U Sládka v Poděbradově ulici v Plzni, kde se nachází také restaurace pivovaru. "Vaříme světlé a polotmavé pivo a pravidelně překvapujeme různými speciály – pivem vánočním či velikonočním, třešňovým ve stylu belgického Kriek a podobně," prozrazuje pivovar na svém webu.

Restaurace PI.JEZ.PI je mezi plzeňskými restauracemi stále celkem nováčkem, otevřena byla v roce 2011, krátce před prvním Apetit Festivalem, na kterém ovšem ihned získala druhé místo. Letos zvítězila. Najdete ji na Americké třídě.

Na Apetit Festivalu zabodovala u návštěvníků svým menu, ve kterém nabízela Clam Chowder - polévku z mušlí slávek doplněnou slaninovým chipsem a krutonky zjemněnou smetanou, pomalu pečeným králíkem bez kosti s bylinkami a česnekem podávaným s bramborovou galetkou a listovým špenátem a čokoládovo-malinovým tiramisu s vanilkovou zmrzlinou a pekanovou křupinkou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT