14.05.2025 15:28
14.05.2025 14:41
Plzeň ožije středověkem! Historické slavnosti vtáhnou návštěvníky mezi rytíře
14.05.2025 8:35
Pozor na klíšťata! Na většině Plzeňského kraje jsou mimořádně aktivní
Tip na skvělý letní recept: Kuřecí kotlík s houbami a zeleninou
Hledáte inspiraci na parádní letní recept? Tak tohle je přesně, co potřebujete! Neskutečně voňavý a lahodný kuřecí kotlík nadchne i ty nejmlsnější jazýčky...

Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí stehenní plátky
100g slaniny nebo uzeného boku
čerstvé pevné lesní houby
cuketu
červenou papriku
zelené fazolky
1 cibule
1 stroužek česneku
koření gulášové, drcený kmín a uzená paprika
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibulia slaninu na kostičky, česnek posekáme.
Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu, přihodíme maso, osolíme, orestujeme a posypeme kořením, promícháme a podlijeme malinko vodou. Asi po 10 minutách přidáme houby a fazolky a po dalších 10 minutách zbytek zeleniny. Podle potřeby podléváme.
Nakonec vmícháme posekaný česnek a můžeme zahustit tmavou jíškou nebo jak jsme zvyklí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.