Burčák od vinaře, zelenina a uzeniny vedou mezi návštěvníky farmářských trhů

14.09.2013 17:56

Farmáři a regionální pěstitelé tentokrát do Mlýnské strouhy přivezli na Plzeňské farmářské trhy vynikající burčák přímo od vinaře, brambory, dýně na dýňovou polévku i kvalitní uzeniny. Plzeňané opět vzali trhy útokem!

IMG_0007
IMG_0003IMG_0004IMG_0005IMG_0006IMG_0007IMG_0008IMG_0009IMG_0010IMG_0011IMG_0012IMG_0013IMG_0014IMG_0015IMG_0016IMG_0017IMG_0019IMG_0020IMG_0021IMG_0022IMG_0023IMG_0024IMG_0025IMG_0026IMG_0027

V sobotu 14. září provoněly nádvoří hotelu Gondola v Mlýnské strouze opět čerstvé potraviny.

Hity těchto trhů byly jasné – burčák, zelenina a uzeniny. A burčák ne jen tak ledajaký, ale přímo od vinaře pana Macha!

"To víte, že jsem burčák ochutnal, ale už jsem letos měl, takže první není. Taky mě těší návrat Rendů, akorát se tam chystam pro kremrole k odpolední kávě, žena mě doma určitě pochválí," prozradil pan Karel z Plzně.

Důraz na kvalitu a prověřený původ prodávaných potravin je pro pořadatele Plzeňských farmářských trhů prvořadý. Každý týden odmítnou desítku prodejců, kteří nesplňují nastavená kriteria a do Mlýnské strouhy za vámi zvou tedy jen ty doslova nejlepší.

"Za 4 roky organizace trhů se nám ustálil okruh zhruba 20 stálých farmářů, pekařů, řezníků. K těm postupně citlivě přidáváme další, aby byla sestava zajímavá pro nakupující a prodejci měli potřebné tržby. V tuto chvíli pracujeme asi se 60 prodejci. Na každých trzích se sjede od 35 do 45 prodejců," uvedl Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC, které Plzeňské farmářské trhy pořádá.

Vynikající koláče, muffiny a dorty nabídli v Anděl Station z Plzně. Posedět si mohli návštěvníci trhů v kavárně umístěné přímo na trzích, čehož řada z nich skutečně využila.

"V první řadě jsem si dala tradičně snídani u Anděla, vždyť si ještě musím užít poslední příležitosti posnídat v tomhle hezkém prostředí. A pak jsem koupila výbornou šťávu jablíčko a zázvor, to je na ty moje podzimní rýmy úplně jako dělané," prozradila paní Denisa z Plzně.

Jako tradičně přijeli zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech a ovocnáři ze sadů Nebílovy. Ze zeleniny šli na dračku vedle brambor také dýně. Dýňová polévka se dle prodejců stává v podzimním období příjemným zpestřením víkendového oběda.

Sezóna farmářských trhů se pozvolna chýlí ke konci, další proběhnou v sobotu 28. září v tradičním čase od 8.00 do 12.00 hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT