Co s vejci po Velikonocích? Zkuste vaječno - bramborovou polévku s koprem

09.04.2015 11:26

Po Velikonocích zbyde v každé rodině určitě pár vajec, která musíme upotřebit do nějakého pokrmu. Co třeba výborná polévka? Podívejte se na náš zajímavý recept...

hlavní
hlavní1

Velikonoční koledování přináší do kuchyně spoustu natvrdo vařených vajíček. Jednou z variant, jak je upotřebit je tato polévka, chuťově podobná kulajdě.

 

VAJEČNO - BRAMBOROVÁ  POLÉVKA  S  KOPREM

Na přípravu budete potřebovat:

4 brambory
4 vejce natvrdo
1 menší pikantnější klobása
1 malá cibule
1 zakysaná smetana
kousek másla ( cca 1,5cm )
2PL hladké mouky
cca 1l vývaru nebo o trochu víc
čerstvý kopr
sůl

ANDREA V KUCHYNI

Postup přípravy receptu:

Nejprve na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku na mírném plameni restujeme, aby pustila chuť a šťávu. Zaprášíme moukou, mícháme a restujeme asi 2 minutky a zalijeme chladným vývarem. Zesílíme teplotu a dobře rozmícháme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí. Občas promícháme, aby se nám polévka díky mouce nepřichytávala, hlavně zpočátku, pak už to není nutné. Nakonec vmícháme teplou kysanou smetanu, nesmí být studená z lednice, jinak se nám v polévce srazí. Nejlépe je předem ji promíchat s pár lžícemi horké polévky a pak postupně do polévky vmíchávat. Samozřejmě v této fázi přidáme i  nakrájená vejce. Necháme prohřát, dochutíme a po odstavení přisypeme posekaný kopr.

Více receptů na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno

FOTO: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT