QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobřany i Plzeň přivítají rok 2015 ohňostrojem

01.01.2015 9:58

Novoročními ohňostroji přivítají nový rok Dobřany i Plzeň. Na plzeňském náměstí se ale oslavovalo i o silvestrovské noci, přinášíme vám fotografie.

Silvestr (6)
Silvestr (1)Silvestr (2)Silvestr (3)Silvestr (4)Silvestr (5)Silvestr (6)Silvestr (7)Silvestr (8)Silvestr (9)Silvestr (10)Silvestr (11)Silvestr (12)Silvestr (13)

Tak jako každý rok, tak letos přivítá město Dobřany nový rok velkolepým ohňostrojem. Proti setmělému nebi vyletí jeho první barevná světla 1. ledna po 18. hodině.

Dobřanské náměstí při této příležitosti již tradičně zaplní několik tisíc lidí z města i okolních obcí. Nový starosta Martin Sobotka je pozdraví, stručně shrne uplynulý rok a popřeje vše dobré do roku nového.

"Vím, že pro ty, kdo přijdou hlavně na ohňostroj, je každý projev nesnesitelně dlouhý. Pro milovníky funkcionářských slohových cvičení je naopak každý proslov lajdácky krátký. Troufám si odhadnout, že těch prvních bude přeci jen víc, proto se pokusím vyhovět jim," slibuje starosta před svým historicky prvním novoročním projevem.

Po jeho slovech nakonec všichni zvednou hlavu vzhůru, aby jim neuniklo nic z jedinečné světelné choreografie, která bude tentokrát na píseň skupiny Nightwish. "Kdo se bude potřebovat v mrazivém dni zahřát, pro toho bude připraven i stánek s občerstvením, kde se bude prodávat svařené víno, horká medovina a cider a staročeský trdelník," doplňuje ředitelka Městského kulturního střediska Simona Sýkorová.

Novoroční ohňostroj se chystá také v Plzni.  Na náměstí Republiky, kde vrcholí Štěpánovsko - novoroční trhy, je ohňostroj na programu v 17.00 hodin. Ale také o silvestrovské noci bylo na náměstí rušno. Přinášíme vám fotografie ze silvestrovských oslav Plzeňanů na plzeňském náměstí.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24