Dobré jídlo a pití nabídne Apetit Festival

02.05.2011 16:15

V sobotu 28. a v neděli 29. května se v Plzni uskuteční vůbec poprvé Apetit Festival. Před zraky návštěvníků budou dobroty připravovat samotní šéfkuchaři nejlepších západočeských restaurací, ale také vítěz reality show "Na nože" Robert Zatloukal, Ivan Vodochodský a samotný ´Šéf´ Zdeněk Pohlreich. Těšit se ale můžete i na spoustu dalších, nejen gurmánských zážitků!

a1
aa1a2a3apetit festival

Poslední květnový víkend se park z OC Plaza v Plzni promění v gurmánský ráj. Uskuteční se zde totiž Apetit Festival, na kterém budete moci ochutnat to nejlepší z šestnácti plzeňských restaurací!

Apetit Festival chce navázat na gurmánskou tradici, kterou kdysi v Plzni představovalo

Jednou z hvězd Apetit festivalu bude vítěz gurmánské reality show "Na nože!"a zástupce šéfkuchaře pražské Ristorante Pasta Fresca Robert Zatloukal. "Chystám se udělat kalamáry restované s česnekem a olivami, spaghetti alla chitarra, je sezona chřestu, takže budu mít chřest, pražskou šunku a ty ručně dělané těstoviny, dál pak lanýžový čokoládový dort a udělám také humří raviolu z čerstvého humra," prozradil Robert Zatloukal s tím, že chce při kuchařské show předvést, jak se správně humr připravuje a dodal.

Show Roberta Zatloukala uvidí návštěvníci v neděli od 12 hodin, těšit se ale mohou i na další hvězdné kuchaře, mezi nimiž ´kraluje´ Zdeněk Pohlreich! "Cením si pozvání do Plzně a doufám, že moje vystoupení na festivalu Plzeňáci ocení. Rád bych připravil pěknou show, která pobaví i trochu poučí," vzkázal do Plzně Pohlreich s tím, že doufá, že připraví jídlo, které bude mít ´hlavu a patu´. "To, že se lidi naučí vařit jinak a chutně, naší kuchařské kultuře jen prospěje." Obávaný a přesto velmi oblíbený Šéf se plzeňským gurmánům představí v sobotu od 12 a od 16 hodin!

Své umění dále předvedou také kuchaři z místních restaurací: Pavel Čečil ze Staré Sladovny, Ladislav Dospíšil z Kalikovského Mlýna, Michal Sidorjak ze Zeke Sushi Baru, Petr Cuřín ze Sunlight restaurantu angelo hotelu Plzeň, Dušan Votava z restaurace "Ve Skále" v Chodové Plané, Tomáš Popp z Anděl vegetarian restaurantu, Miroslav Brouček z Restaurante Bar de Tapas El Cid, Luboš Loose z restaurace Na Spilce a Siniša Laketić z restaurantu Rango.

Plzeňský Apetit Festival bude podle organizátorů gurmánskou procházkou po Čechách, Řecku a Itálii a jeho  součástí bude i soutěž o titul Západočeská restaurace roku 2011, kterou zvolí návštěvníci hlasováním.

Šéfkuchaři z vyhlášených restaurací tak budou před zraky návštěvníků připravovat například gnocchi mostarda, řeckou pánev, vepřové špalky pečené s cibulí na pivě nebo třeba lívance. Na chuťové buňky Vám bude útočit i nabídka tří plzeňský kaváren - lahodná káva a cukrářské výrobky.

"Vedle nejlepších západočeských restaurací je příslíbena i účast dvaceti pivovarů, které budou soutěžit od titul Ležák roku 2011," prozradil za organizátora Apetit Festivalu, společnost Pigs Production s. r. o., Petr Jirásek a pokračoval: "Bude tam i pivovar roku a sládek roku z pivovaru Chotěboř, který vyhrál v roce 2010, takže budeme mít na festivalu nejlepší pivo a nejlepšího sládka!"

Užít si na Apetit Festivalu budete moci i barmanskou show a míchané nápaje od českého Barmana roku 2009 Martina Vogeltanze nebo navštívit Farmářské trhy!

A pozor! Vstupenka pro dospělého na jeden den stojí pouhých 50 korun, rodinné vstupné pro čtyři osoby pak 150 korun. Děti  do 130 cm mají vstup zdarma a k dispozici pro ně bude nejen dětský koutek, ale i bohatý doprovodný program!

Čtěte také Vítěz reality show "Na nože!" bude vařit pro Plzeňáky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT