14.12.2024 10:12
14.12.2024 8:28
Plzeň má rekordní rozpočet na rok 2025. Investovat se bude do DEPO2015 i dopravy
13.12.2024 17:56
Přepadení pošty v Tlučné, pachatel byl ozbrojen
Gurmán Pavel Maurer prohrál sázku a bude muset čepovat pivo na Pilsner Festu
Prohraná sázka s vrchním sládkem Plzeňského Prazdroje Václavem Berkou udělá z autora slavného průvodce restauracemi Pavla Maurera na jeden den výčepního. A úkol to nebude snadný, pivo totiž bude muset čepovat návštěvníkům Pilsner Festu!
Na vyhlášené gourmetské akci Prague Food Festival se letos vypilo rekordních 6 662 litrů piva, Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, tak vyhrál sázku, kterou uzavřel s pořadatelem festivalu Pavlem Maurerem a ten proto bude ´za trest´ 27. srpna čepovat pivo návštěvníkům Pilsner Festu v Plzni.
"Pavel Maurer a Václav Berka se 23. května v Lokálu na Malé Straně vsadili o to, kolik se na Prague Food Festivalu vypije piv. Pavel Maurer nevěřil, že se vypije více než 5 350 litrů piva, zatímco Václav Berka předpokládal, že na Prague Food Festivalu padne hranice 5 500 litrů piva. Celkový součet nakonec zněl 6 662 litrů, respektive 22 206,7 třetinkových sklenic, ve kterých se na festivalu podávala piva Pilsner Urquell, Master a Birell," uvedl Vladimí Jurina z Plzeňského Prazdroje s tím, že pokud by prohrál Václav Berka, musel by na letošním Pilsner Festu uvařit a naservírovat jednu ze specialit restaurace Lokál, které předvedl na Prague Food Festivalu ve svém výstupu o párování vybraných pokrmů s prémiovými pivy. "Nyní však Pavla Maurera čeká úkol zhostit se na Pilsner Festu role výčepního a návštěvníkům srpnového plzeňského festivalu načepovat a odprezentovat plzeňské pivo, pochopitelně pod přísným dohledem Václava Berky!"
Pavel Maurer byl rekordním počtem vypitých piv překvapený. "Nepředpokládal jsem tak vysoké číslo. Přece jen je návštěvnost na festivalech do určité míry dána předpovědí počasí, které nám letos jeden den příliš nepřálo. Návštěvnost i rekord mě příjemně překvapily, takže se rád na Pilsner Festu ujmu pípy. V čepování piva mám ještě určité rezervy, takže beru prohru především jako příležitost přiučit se něčemu novému," uvedl Pavel Maurer, pořadatel Prague Food Festivalu.