Gurmánský svátek je zpět v Plzni, Apetit Festival probíhá za Plazou

17.05.2014 18:07

O víkendu 17. a 18. května probíhá v Plzni za Plazou gurmánský svátek Apetit Festival. Ten přináší nejen gurmánské speciality nejlepších západočeských restaurací, ale také řadu kuchařských show. Prohlédněte si fotografie ze soboty!

DSC_0266 (1024x681)
DSC_0255 (1024x681)DSC_0258 (1024x681)DSC_0261 (1024x681)DSC_0262 (1024x681)DSC_0263 (1024x681)DSC_0264 (1024x681)DSC_0265 (1024x681)DSC_0266 (1024x681)DSC_0267 (1024x681)DSC_0268 (1024x681)DSC_0269 (1024x681)DSC_0270 (681x1024)DSC_0271 (1024x681)DSC_0272 (681x1024)DSC_0273 (1024x681)DSC_0274 (1024x681)DSC_0277 (681x1024)DSC_0278 (681x1024)DSC_0281 (1024x681)DSC_0282 (681x1024)DSC_0285 (681x1024)DSC_0286 (1024x681)DSC_0287 (1024x681)DSC_0288 (1024x681)DSC_0289 (681x1024)DSC_0290 (681x1024)DSC_0291 (1024x681)DSC_0292 (681x1024)DSC_0293 (1024x681)DSC_0294 (681x1024)DSC_0295 (681x1024)DSC_0296 (1024x681)DSC_0297 (1024x681)DSC_0299 (1024x681)DSC_0301 (1024x681)DSC_0305 (681x1024)DSC_0307 (681x1024)DSC_0309 (681x1024)DSC_0312 (1024x681)

Gurmánský svátek Apetit Festival se vrátil zpět do Plzně. Festival probíhá ve dnech 17. a 18. května za OC Plaza Plzeň a představuje vynikající jídlo a pití nejen od nejlepších profesionálních kuchařů.

Nechyběly kuchařské show!

Sobotní program festivalu přinesl nejen přehlídku výborného jídla, ale také řadu kuchařských show. U sporáku na kuchařské stage se po celý víkend střídají osobnosti české gastronomie jako Pohlreich, Navrátil, Paulus nebo Ocknecht. Všechna jídla jsou pochopitelně připravována přímo před zraky diváků a jsou to právě diváci, kteří pak výsledný produkt mohou ochutnat a zhodnotit přímo na podiu.

Hvězdou sobotního programu se stal Pohlreich

"Vždycky se hlásím, že bych na to podium šla, loni ani předloni to nevyšlo, tak třeba letos," smála se paní Dana z Plzně, která se přišla podívat na kuchařskou show Zdeňka Pohlreicha. Ten si letos přichystal vynikající menu pod názvem "Rozpal to Šéfe!". Plzeňanům připravil timbál z ančoviček s česnekovým pyré, Spaghetti al Carbonara s letním lanýžem, New style Sashimi z mořského vlka – Nobu a jako sladkou tečku jablečný koláč s omáčkou z Calvadosu. Druhé festivalové menu obsahovalo tatarák z hovězího s ančovičkami kapary a křepelčím vejcem, salát s kořeněným králičím hřbetem, kuřecí supreme s chřestem a "papa al Pomodoro", toskánskou chlebovou polévku a clams (srdcovky) Casino. 

Doprovodný program přinesl soutěž, sport i diskotéku

Na diváky vedle kuchařských show také čekalo finále soutěže "Vaříme s regionální potravinou", svou troškou mohli přispět podáním výkonu na charitativním kole  Nadace ČEZ a na večer připravili organizátoři oldies diskotéku Luďka Jaroše.

Dvacet pivovarů + nejlepší západočeské restrauce = gurmánská slast návštěvníků

"Začali jsme červeným sektíkem ještě před mostem, teď se chystám k Zeke, sushi, to je moje," prozradil Zdeněk z Plzně. To jeho přítelkyně Pavla si pro změnu vyhlédla filátko ze sivena s chřestovým salátem s rukolou a dresinkem z červených pomerančů.

Ze západočeských restaurací se na festivalu prezentovaly například Zeke Sushi Bar, Stará Sladovna, The Pub, U Salzmanů, Pi.Jez.Pi nebo Angus Farm. Své moky nabídlo také na dvacet pivovarů, mezi nimi Černá Hora, Poutník, Rohozec, U Bizona, U Pašáka nebo Paulaner.

Program festivalu pokračuje také v neděli 18. května.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT