Jak se připravoval Silvestr v největší české pivnici Na Spilce

31.12.2010 15:18

Tradičním místem pro oslavu Silvestra je pro mnohé, a to nejen Čechy, pivovarská restaurace Na Spilce. QAP se vydal zjistit, co se bude na poslední letošní večer dít právě tam.

qap 013
qap 018qap 001qap 002qap 003qap 004qap 008qap 009qap 010qap 011qap 012qap 013qap 014qap 015qap 017

Silvestr je za námi, slavilo se na mnoha místech v Plzni i Plzeňském kraji.

Pro mnoho Čechů ale i cizinců je restaurace Na Spilce tradičním místem pro oslavu příchodu Nového roku. QAP se vydal zjistit, jaké se tu chystaly přípravy ještě před samotnými oslavami.

Restaurace na Spilce, která funguje od roku 1992, má přes den otevřeno, aby si mohli nejen Plzeňané zajít na silvestrovský oběd. "Zavíráme v 15 hodin, abychom stihli slavnostní výzdobu," vysvětlila QAPu za restaurant Na Spilce Kateřina Beranová. "Večer bude tevřeno v obou sálech. Vystoupí zpěvačka Luďka Kuralová a skupina Damiem." Pokud by vám nestačila hudba, je připraven i koktejl bar a chybět nebude ani půlnoční ohňostroj. Silvestrovský večírek tady začíná v 19 hodin.

Menu

Menu je určitě pro jedlíky. Kromě arašídů a chipsů dostanete na začátku také masový salát s parmskou šunkou a s toastem z bílého chleba. Pak přijde na řadu hlavní chod a tím je gratinovaný steak z vepřové krkovice s omáčkou z černého piva na fazolových luscích se slaninou a bramborovými trojhránky. Jako dezert dostanete čokoládový košíček s medovým dortíkem a karamelovou omáčkou.

Kdyby vám náhodou trošku vyhládlo po večeři, dostanete i několik chuťovek a půlnoc ochutí porce šunkového selátka s hořčicí, smetanovým křenem a čerstvým chlebem. Po příchodu Nového roku je na řadě ješt Novoroční česnečka s uzeným masem.

Na Spilku jezdí tradičně na poslední den v roce i mnoho cizinců. "Máme svou klientelu i mezi cizinci. Letos je jich zhruba čtvrtina z dosud prodaných lístků. Zatím je obsazeno necelých 400 míst. Ale čekáme ještě návštěvníky, kteří každoročně chodí bez rezervace," upřesnila Beranová. Podle ní spousta cizinců teprve na Silvestra přijede do Plzně a až když se ubytují, vyráží hledat místa na večer.

"Loni bylo kolem 550 lidí, vypilo se zhruba 600 litrů piva Pilsner Urquel 12," informovala Beranová s tím, že po pivu se nejvíc pije v pivovarské restauraci víno.

Ať už jste slavili kdekoliv, QAP.CZ vám přeje vše nej do roku 2011!!!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT